Zomerse stoofpot met kruidenolie
Zomerse stoofpot met kruidenolie

Zomerse stoofpot met kruidenolie

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 36.1 g
Eiwit 51.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pers het knoflook en snipper de ui fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig.

  6. Voeg het runderstoofvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Snij ondertussen de citroen in 4.

  8. Giet de hete runderbouillon bij het vlees. Kruid met het paprikapoeder en de komijn. Meng er de stukken citroen onder en laat 45 min. afgedekt stoven.

  9. Maak ondertussen de kruidenolie: snipper de koriander, de peterselie en de munt fijn en meng met 1/2 dl olijfolie.

  10. Snij de tomaten in schijfjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes. Snij de ongeschilde courgette in gelijke blokjes. Schil de krielaardappelen.

  11. Voeg de paprikareepjes, de tomatenschijfjes, de krielaardappelen en de courgetteblokjes toe aan de kookpot. Giet er de kruidenolie over en laat nog ± 15 min. sudderen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pers het knoflook en snipper de ui fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig.

  6. Voeg het runderstoofvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Snij ondertussen de citroen in 4.

  8. Giet de hete runderbouillon bij het vlees. Kruid met het paprikapoeder en de komijn. Meng er de stukken citroen onder en laat 45 min. afgedekt stoven.

  9. Maak ondertussen de kruidenolie: snipper de koriander, de peterselie en de munt fijn en meng met 1/2 dl olijfolie.

  10. Snij de tomaten in schijfjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes. Snij de ongeschilde courgette in gelijke blokjes. Schil de krielaardappelen.

  11. Voeg de paprikareepjes, de tomatenschijfjes, de krielaardappelen en de courgetteblokjes toe aan de kookpot. Giet er de kruidenolie over en laat nog ± 15 min. sudderen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 36.1 g
Eiwit 51.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vieux Temps Wijn Richard Hamilton `Blown Away' Shiraz | McLaren Vale | Australië

Bekijk het recept digitaal