Zomerse waterzooi
Zomerse waterzooi

Zomerse waterzooi

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 50 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de courgette in stukjes van ± 2 cm.

  4. Snij de tomaten in partjes.

  5. Snij de kip in stukken.

  6. Snipper het basilicum fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de bloem en laat nog even verder bakken.

  9. Overgiet langzaam met de Palm en dek af. Laat 45 min. zachtjes sudderen.

  10. Voeg de stukken courgette en tomaat toe en laat nog 15 min. sudderen.

  11. Haal de stukken kip uit de kookpot en hou warm. Laat de kaas smelten in de saus en roer er de paprikatapenade door.

  12. Voor meer saus kan u kippenbouillon toevoegen. Bind lichtjes met instantsausbinder, maar zorg ervoor dat de bereiding niet te sterk gebonden is.

  13. Breng op smaak met fijngesnipperde basilicumblaadjes, peper en zout. Schep de stukken kip opnieuw door de bereiding.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met gekookte aardappelen. Schep eerst een paar stukken aardappel in een diep bord. Leg er de stukken kip bij en lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de courgette in stukjes van ± 2 cm.

  4. Snij de tomaten in partjes.

  5. Snij de kip in stukken.

  6. Snipper het basilicum fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de bloem en laat nog even verder bakken.

  9. Overgiet langzaam met de Palm en dek af. Laat 45 min. zachtjes sudderen.

  10. Voeg de stukken courgette en tomaat toe en laat nog 15 min. sudderen.

  11. Haal de stukken kip uit de kookpot en hou warm. Laat de kaas smelten in de saus en roer er de paprikatapenade door.

  12. Voor meer saus kan u kippenbouillon toevoegen. Bind lichtjes met instantsausbinder, maar zorg ervoor dat de bereiding niet te sterk gebonden is.

  13. Breng op smaak met fijngesnipperde basilicumblaadjes, peper en zout. Schep de stukken kip opnieuw door de bereiding.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met gekookte aardappelen. Schep eerst een paar stukken aardappel in een diep bord. Leg er de stukken kip bij en lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 50 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberkleurig `luxebier' van hoge gisting, -gebrouwen volgens de Brabantse traditie. Schenken op 12 °C.

Bekijk het recept digitaal