Zomerslaatje met warm geitenkaasje en spekjes
Zomerslaatje met warm geitenkaasje en spekjes

Zomerslaatje met warm geitenkaasje en spekjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 38.5 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 22.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de geitenkaas middendoor en schik de porties in een ovenschotel. Maal er wat Provençaalse kruiden over en besprenkel met een drupje olijfolie.

  3. Halveer de kerstomaatjes en snij de komkommer in dobbelsteentjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de wok of een braadpan en bak de spekblokjes krokant (zonder vetstof). Haal uit de pan en hou warm.

  6. Doe de kerstomaatjes en de komkommerblokjes in de pan en laat al roerend even verwarmen. Meng er de spekblokjes door.

  7. Schuif intussen de schotel met de geitenkaasjes 1 à 2 min. onder de voorverwarmde grill: ze moeten warm zijn maar net niet smelten.

  8. Afwerking:
  9. Schik op elk bord een bedje sla met in het midden een portie geitenkaas. Verdeel er de warme groentjes met spekjes rond (het bakvet mag mee over de borden) en besprenkel naar smaak met enkele drupjes balsamicoazijn. Geef er sneetjes donker brood bij.

Tip

Kooktip - Vervang de kerstomaatjes en komkommer door 4 kleine peren die u in blokjes snijdt. - Strooi wat geroosterde pijnboompitten over de salade (rooster ze goudbruin zonder vetstof in een pan of wok met antiaanbaklaag). Variant Gebruik in spek gewikkelde geitenkaas (versafdeling) en vervang de gebakken spekblokjes met warme groentjes door gebakken appelpartjes. Bestrooi ze met bloemsuiker in plaats van Provençaalse kruiden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de geitenkaas middendoor en schik de porties in een ovenschotel. Maal er wat Provençaalse kruiden over en besprenkel met een drupje olijfolie.

  3. Halveer de kerstomaatjes en snij de komkommer in dobbelsteentjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de wok of een braadpan en bak de spekblokjes krokant (zonder vetstof). Haal uit de pan en hou warm.

  6. Doe de kerstomaatjes en de komkommerblokjes in de pan en laat al roerend even verwarmen. Meng er de spekblokjes door.

  7. Schuif intussen de schotel met de geitenkaasjes 1 à 2 min. onder de voorverwarmde grill: ze moeten warm zijn maar net niet smelten.

  8. Afwerking:
  9. Schik op elk bord een bedje sla met in het midden een portie geitenkaas. Verdeel er de warme groentjes met spekjes rond (het bakvet mag mee over de borden) en besprenkel naar smaak met enkele drupjes balsamicoazijn. Geef er sneetjes donker brood bij.

Tip

Kooktip - Vervang de kerstomaatjes en komkommer door 4 kleine peren die u in blokjes snijdt. - Strooi wat geroosterde pijnboompitten over de salade (rooster ze goudbruin zonder vetstof in een pan of wok met antiaanbaklaag). Variant Gebruik in spek gewikkelde geitenkaas (versafdeling) en vervang de gebakken spekblokjes met warme groentjes door gebakken appelpartjes. Bestrooi ze met bloemsuiker in plaats van Provençaalse kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 38.5 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 22.5 g

Bekijk het recept digitaal