- Bewaar

- Bewaar
Zonnige glaasjes met sneeuwwitte chocoladecrème
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de granaatappel te halveren en de halve ananas te schillen.
-
Breek de helften van de granaatappel open en haal de pitjes eruit - met een lepel.
-
Snij de ananas in blokjes van 1 cm.
-
Spoel de halve limoen en wrijf hem droog met keukenpapier. Rasp de schil. Zorg ervoor dat je alleen de groene schil raspt en niet het wit, want dat smaakt bitter. Pers hem daarna.
-
Bereiding:
-
Deze taakjes zijn voor je hulpkok:
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de lichtbruine suiker onder. Voeg de ananas en het limoensap toe en laat ± 10 min. op een zacht vuur sudderen tot een compote. Laat daarna afkoelen.
-
Snij intussen het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje.
-
Smelt de wittechocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Jij mag nu de gesmolten chocolade in een mengkom gieten. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje met een scherp mesje. Meng de vanillezaadjes en de mascarpone onder de chocolade. Zet minstens 30 min. in de koelkast.
-
Verdeel de ananascompote over 6 dessertglaasjes. Lepel de chocoladecrème in een spuitzak en spuit een toefje over het fruit. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de limoenzeste.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de granaatappel te halveren en de halve ananas te schillen.
-
Breek de helften van de granaatappel open en haal de pitjes eruit - met een lepel.
-
Snij de ananas in blokjes van 1 cm.
-
Spoel de halve limoen en wrijf hem droog met keukenpapier. Rasp de schil. Zorg ervoor dat je alleen de groene schil raspt en niet het wit, want dat smaakt bitter. Pers hem daarna.
-
Bereiding:
-
Deze taakjes zijn voor je hulpkok:
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de lichtbruine suiker onder. Voeg de ananas en het limoensap toe en laat ± 10 min. op een zacht vuur sudderen tot een compote. Laat daarna afkoelen.
-
Snij intussen het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje.
-
Smelt de wittechocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Jij mag nu de gesmolten chocolade in een mengkom gieten. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje met een scherp mesje. Meng de vanillezaadjes en de mascarpone onder de chocolade. Zet minstens 30 min. in de koelkast.
-
Verdeel de ananascompote over 6 dessertglaasjes. Lepel de chocoladecrème in een spuitzak en spuit een toefje over het fruit. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de limoenzeste.