Zuiders gevulde focaccia op de BBQ
Zuiders gevulde focaccia op de BBQ

Zuiders gevulde focaccia op de BBQ

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 10.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min.)
  3. Snij de gemarineerde artisjokharten in partjes en de kerstomaten middendoor. Snij elk sneetje coppa in 3 reepjes.

  4. Snij de focaccia volledig doormidden en besmeer de binnenkant van het brood met 2 eetl. marinade van de artisjokharten. Beleg de onderste helft met de gehalveerde kerstomaten, de gegrilde courgettes, de partjes artisjok en de reepjes coppa. Druk alles een beetje aan zodat de sappen in het brood dringen. Bestrooi met de oregano. Bedek met de bovenste helft van de focaccia.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding op de barbecue
  7. Gril de focaccia 10 min. op de rand van een hete barbecue tot het brood warm en onderaan lichtjes geroosterd is.

  8. Verdeel de rucola over de binnenkant van het brood en snij in 4 stukken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min.)
  3. Snij de gemarineerde artisjokharten in partjes en de kerstomaten middendoor. Snij elk sneetje coppa in 3 reepjes.

  4. Snij de focaccia volledig doormidden en besmeer de binnenkant van het brood met 2 eetl. marinade van de artisjokharten. Beleg de onderste helft met de gehalveerde kerstomaten, de gegrilde courgettes, de partjes artisjok en de reepjes coppa. Druk alles een beetje aan zodat de sappen in het brood dringen. Bestrooi met de oregano. Bedek met de bovenste helft van de focaccia.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding op de barbecue
  7. Gril de focaccia 10 min. op de rand van een hete barbecue tot het brood warm en onderaan lichtjes geroosterd is.

  8. Verdeel de rucola over de binnenkant van het brood en snij in 4 stukken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 10.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola Inycon - Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal