Zuiders quinoaslaatje met manchego en iberico-ham
Zuiders quinoaslaatje met manchego en iberico-ham

Zuiders quinoaslaatje met manchego en iberico-ham

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 681 kcal
Vet 41.6 g
Koolhydraat 47.1 g
Eiwit 31.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.) - Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken. - Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegroller of glazen fles over rolt). - Snij de ham in reepjes. - Maak schilfers van de manchego met een dunschiller. - Snij de kerstomaten in 2.

  4. Bereiding:
  5. Doe de quinoa in een kookpot en overgiet met de kippenbouillon. Dek af en laat 18 à 20 min. garen op een matig vuur. Roer los met een vork en laat afkoelen.

  6. Meng er de rucola, de gehalveerde kerstomaten en de grofgehakte macadamianoten onder. Bestrooi met de hamreepjes en de kaasschilfers.

  7. Meng de olijfolie met de walnotenolie, het citroensap en de honing. Kruid met peper en zout. Besprenkel de quinoa met de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.) - Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken. - Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegroller of glazen fles over rolt). - Snij de ham in reepjes. - Maak schilfers van de manchego met een dunschiller. - Snij de kerstomaten in 2.

  4. Bereiding:
  5. Doe de quinoa in een kookpot en overgiet met de kippenbouillon. Dek af en laat 18 à 20 min. garen op een matig vuur. Roer los met een vork en laat afkoelen.

  6. Meng er de rucola, de gehalveerde kerstomaten en de grofgehakte macadamianoten onder. Bestrooi met de hamreepjes en de kaasschilfers.

  7. Meng de olijfolie met de walnotenolie, het citroensap en de honing. Kruid met peper en zout. Besprenkel de quinoa met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 681 kcal
Vet 41.6 g
Koolhydraat 47.1 g
Eiwit 31.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Ook lekker: Château Villerambert Julien `Opéra', A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal