- Bewaar

- Bewaar
Zuiders quinoaslaatje met manchego en iberico-ham
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Ook lekker: Château Villerambert Julien `Opéra', A.O.P. Minervois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken. - Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegroller of glazen fles over rolt). - Snij de ham in reepjes. - Maak schilfers van de manchego met een dunschiller. - Snij de kerstomaten in 2.
-
Bereiding:
-
Doe de quinoa in een kookpot en overgiet met de kippenbouillon. Dek af en laat 18 à 20 min. garen op een matig vuur. Roer los met een vork en laat afkoelen.
-
Meng er de rucola, de gehalveerde kerstomaten en de grofgehakte macadamianoten onder. Bestrooi met de hamreepjes en de kaasschilfers.
-
Meng de olijfolie met de walnotenolie, het citroensap en de honing. Kruid met peper en zout. Besprenkel de quinoa met de vinaigrette.
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Ook lekker: Château Villerambert Julien `Opéra', A.O.P. Minervois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken. - Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegroller of glazen fles over rolt). - Snij de ham in reepjes. - Maak schilfers van de manchego met een dunschiller. - Snij de kerstomaten in 2.
-
Bereiding:
-
Doe de quinoa in een kookpot en overgiet met de kippenbouillon. Dek af en laat 18 à 20 min. garen op een matig vuur. Roer los met een vork en laat afkoelen.
-
Meng er de rucola, de gehalveerde kerstomaten en de grofgehakte macadamianoten onder. Bestrooi met de hamreepjes en de kaasschilfers.
-
Meng de olijfolie met de walnotenolie, het citroensap en de honing. Kruid met peper en zout. Besprenkel de quinoa met de vinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Ook lekker: Château Villerambert Julien `Opéra', A.O.P. Minervois