Zuiders vispannetje
Zuiders vispannetje

Zuiders vispannetje

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 201 kcal
Vet 2.4 g
Koolhydraat 10.2 g
Eiwit 33.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil met een zeer scherp mes de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.

  4. Meng de visfond met de saffraandraadjes, de geperste knoflook en kruid met peper en zout.

  5. Snij de wortelen in fijne plakjes.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de sinaaspartjes en de fijngesneden wortelen en lente-uitjes over 4 aluminium schaaltjes. Leg er per portie 2 tongrolletjes en 3 diepgevroren sint-jakobsschelpen op.

  9. Verdeel de mengeling van visfond en kruiden over de 4 schaaltjes en werk telkens af met een takje tijm. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en duw de randen goed aan.

  10. Bak gedurende 25 à 30 min. op een matig warme barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Dien het vispannetje op in het aluminium schaaltje of in een soepbord. Lekker met rijst of krielaardappelen en rouille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil met een zeer scherp mes de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.

  4. Meng de visfond met de saffraandraadjes, de geperste knoflook en kruid met peper en zout.

  5. Snij de wortelen in fijne plakjes.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de sinaaspartjes en de fijngesneden wortelen en lente-uitjes over 4 aluminium schaaltjes. Leg er per portie 2 tongrolletjes en 3 diepgevroren sint-jakobsschelpen op.

  9. Verdeel de mengeling van visfond en kruiden over de 4 schaaltjes en werk telkens af met een takje tijm. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en duw de randen goed aan.

  10. Bak gedurende 25 à 30 min. op een matig warme barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Dien het vispannetje op in het aluminium schaaltje of in een soepbord. Lekker met rijst of krielaardappelen en rouille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 201 kcal
Vet 2.4 g
Koolhydraat 10.2 g
Eiwit 33.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Zeer evenwichtige wijn met smaak van rijp wit fruit, kruiden en een vleugje vanille afkomstig van de houtrijping. De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris. Koel serveren is een must. Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië Wijn De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif en bijzonder geliefd in de streek van Friuli (Noordoost-Italië). De druif wordt er vroeger geplukt om de natuurlijke frisheid optimaal in de wijn te houden. Die bezit aroma's van bloemen en exotische fruit, en een elegante en ronde smaak.

Bekijk het recept digitaal