Zuiderse carpaccio van rosbief
Zuiderse carpaccio van rosbief

Zuiderse carpaccio van rosbief

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 843 kcal
Vet 46.2 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 34.3 g
Suiker 6.5 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 69.6 g
Zout 5.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de artisjokharten in 4.

  4. Knip de tapastomaten in kleinere trosjes. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan die in de oven mag. Bak de rosbief 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Zet de ovenschaal met de tomaten ook 25 min. in de oven.

  9. Haal de tomaten en het vlees uit de oven. Laat het vlees volledig afkoelen.

  10. Bak intussen de diepgevroren broodjes af in de warme oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Verwijder het touw rond het vlees en snij daarna in heel fijne sneetjes.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de sneetjes rosbief in waaiervorm over de borden. Werk af met de tapastomaten, de artisjokharten, de rucola, de oude kaasschilfers, de pijnboompitten en de olijven. Kruid met peper en grof zeezout. Besprenkel nog met wat olijfolie en de balsamicocrème. Serveer met de broodjes.

Tip

Dit gerecht is lekker koud en warm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de artisjokharten in 4.

  4. Knip de tapastomaten in kleinere trosjes. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan die in de oven mag. Bak de rosbief 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Zet de ovenschaal met de tomaten ook 25 min. in de oven.

  9. Haal de tomaten en het vlees uit de oven. Laat het vlees volledig afkoelen.

  10. Bak intussen de diepgevroren broodjes af in de warme oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Verwijder het touw rond het vlees en snij daarna in heel fijne sneetjes.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de sneetjes rosbief in waaiervorm over de borden. Werk af met de tapastomaten, de artisjokharten, de rucola, de oude kaasschilfers, de pijnboompitten en de olijven. Kruid met peper en grof zeezout. Besprenkel nog met wat olijfolie en de balsamicocrème. Serveer met de broodjes.

Tip

Dit gerecht is lekker koud en warm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 843 kcal
Vet 46.2 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 34.3 g
Suiker 6.5 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 69.6 g
Zout 5.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal