- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse carpaccio van rosbief
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de artisjokharten in 4.
-
Knip de tapastomaten in kleinere trosjes. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pan die in de oven mag. Bak de rosbief 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zet de ovenschaal met de tomaten ook 25 min. in de oven.
-
Haal de tomaten en het vlees uit de oven. Laat het vlees volledig afkoelen.
-
Bak intussen de diepgevroren broodjes af in de warme oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verwijder het touw rond het vlees en snij daarna in heel fijne sneetjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sneetjes rosbief in waaiervorm over de borden. Werk af met de tapastomaten, de artisjokharten, de rucola, de oude kaasschilfers, de pijnboompitten en de olijven. Kruid met peper en grof zeezout. Besprenkel nog met wat olijfolie en de balsamicocrème. Serveer met de broodjes.
Dit gerecht is lekker koud en warm.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de artisjokharten in 4.
-
Knip de tapastomaten in kleinere trosjes. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pan die in de oven mag. Bak de rosbief 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zet de ovenschaal met de tomaten ook 25 min. in de oven.
-
Haal de tomaten en het vlees uit de oven. Laat het vlees volledig afkoelen.
-
Bak intussen de diepgevroren broodjes af in de warme oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verwijder het touw rond het vlees en snij daarna in heel fijne sneetjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sneetjes rosbief in waaiervorm over de borden. Werk af met de tapastomaten, de artisjokharten, de rucola, de oude kaasschilfers, de pijnboompitten en de olijven. Kruid met peper en grof zeezout. Besprenkel nog met wat olijfolie en de balsamicocrème. Serveer met de broodjes.
Dit gerecht is lekker koud en warm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont