Zuiderse couscous met merguez en lamskotelet
Zuiderse couscous met merguez en lamskotelet

Zuiderse couscous met merguez en lamskotelet

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 90.2 g
Eiwit 39.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren couscousgroenten 5 min. Giet er de bouillon over en kruid met de kaneel, het paprikapoeder, de harissa, peper en zout.

  7. Voeg de tomatenstukjes toe. Dek af en laat nog 6 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om.

  8. Doe het tarwegriesmeel ondertussen in een grote kom en giet er 6 dl heet water bij. Laat 7 min. zwellen. Maak daarna los met een vork en meng er de boter onder.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de lamskoteletten ± 2 min. en de merguez ± 5 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel wat tarwegriesmeel over de borden. Schep er de groentemengeling bij en leg er 1 lamskotelet en 1 merguez op. Strooi er wat fijngesnipperde koriander over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren couscousgroenten 5 min. Giet er de bouillon over en kruid met de kaneel, het paprikapoeder, de harissa, peper en zout.

  7. Voeg de tomatenstukjes toe. Dek af en laat nog 6 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om.

  8. Doe het tarwegriesmeel ondertussen in een grote kom en giet er 6 dl heet water bij. Laat 7 min. zwellen. Maak daarna los met een vork en meng er de boter onder.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de lamskoteletten ± 2 min. en de merguez ± 5 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel wat tarwegriesmeel over de borden. Schep er de groentemengeling bij en leg er 1 lamskotelet en 1 merguez op. Strooi er wat fijngesnipperde koriander over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 90.2 g
Eiwit 39.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Carignano del Sulcis D.O.C. - Meno Buio Mesa - Sardegna - Italië Vinea Tempranillo Crianza - Bodegas Museum D.O. Cigales - Spanje

Bekijk het recept digitaal