- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse couscous met merguez en lamskotelet
Onze drankensuggesties
Wijn Carignano del Sulcis D.O.C. - Meno Buio Mesa - Sardegna - Italië Vinea Tempranillo Crianza - Bodegas Museum D.O. Cigales - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren couscousgroenten 5 min. Giet er de bouillon over en kruid met de kaneel, het paprikapoeder, de harissa, peper en zout.
-
Voeg de tomatenstukjes toe. Dek af en laat nog 6 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om.
-
Doe het tarwegriesmeel ondertussen in een grote kom en giet er 6 dl heet water bij. Laat 7 min. zwellen. Maak daarna los met een vork en meng er de boter onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de lamskoteletten ± 2 min. en de merguez ± 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel wat tarwegriesmeel over de borden. Schep er de groentemengeling bij en leg er 1 lamskotelet en 1 merguez op. Strooi er wat fijngesnipperde koriander over.
Onze drankensuggesties
Wijn Carignano del Sulcis D.O.C. - Meno Buio Mesa - Sardegna - Italië Vinea Tempranillo Crianza - Bodegas Museum D.O. Cigales - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren couscousgroenten 5 min. Giet er de bouillon over en kruid met de kaneel, het paprikapoeder, de harissa, peper en zout.
-
Voeg de tomatenstukjes toe. Dek af en laat nog 6 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om.
-
Doe het tarwegriesmeel ondertussen in een grote kom en giet er 6 dl heet water bij. Laat 7 min. zwellen. Maak daarna los met een vork en meng er de boter onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de lamskoteletten ± 2 min. en de merguez ± 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel wat tarwegriesmeel over de borden. Schep er de groentemengeling bij en leg er 1 lamskotelet en 1 merguez op. Strooi er wat fijngesnipperde koriander over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Carignano del Sulcis D.O.C. - Meno Buio Mesa - Sardegna - Italië Vinea Tempranillo Crianza - Bodegas Museum D.O. Cigales - Spanje