Zuiderse kabeljauw met ratatouille en quinoa
Zuiderse kabeljauw met ratatouille en quinoa

Zuiderse kabeljauw met ratatouille en quinoa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 71.1 g
Suiker 22.8 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 38.6 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode uien, de koriander en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Snij de courgette in blokjes.

  6. Wentel de vis door de bloem.

  7. Bereiding:
  8. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien, het knoflook en het pepertje glazig. Voeg de courgette en de paprika's toe en laat 5 min. stoven. Overgiet met de kerstomatensalsa en kruid met peper en zout. Laat 15 min. sudderen.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin.

  11. Afwerking:
  12. Schep de quinoa op de borden en verdeel er de ratatouille over. Leg er de vis bovenop en bestrooi met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode uien, de koriander en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Snij de courgette in blokjes.

  6. Wentel de vis door de bloem.

  7. Bereiding:
  8. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien, het knoflook en het pepertje glazig. Voeg de courgette en de paprika's toe en laat 5 min. stoven. Overgiet met de kerstomatensalsa en kruid met peper en zout. Laat 15 min. sudderen.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin.

  11. Afwerking:
  12. Schep de quinoa op de borden en verdeel er de ratatouille over. Leg er de vis bovenop en bestrooi met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 71.1 g
Suiker 22.8 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 38.6 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal