Zuiderse kippendijfilet met pasta
Zuiderse kippendijfilet met pasta

Zuiderse kippendijfilet met pasta

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3012 kj
Energie 720 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 75.6 g
Suiker 11.8 g
Vezel 12 g
Eiwit 45 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met hoge rand en bak de kippenfilet 5 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  3. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Schil de witte selder en de wortelen en snij in gelijke blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.

  4. Haal de kip uit de pan. Verhit de rest van de olijfolie en bak de ui en het knoflook 2 min. Voeg de kip weer toe en schik er de groenten rond. Overgiet met de witte wijn en de tomatenblokjes. Kruid met de Italiaanse kruiden, dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Kook intussen de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Verdeel over de borden en lepel er de groenten en de kip over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met hoge rand en bak de kippenfilet 5 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  3. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Schil de witte selder en de wortelen en snij in gelijke blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.

  4. Haal de kip uit de pan. Verhit de rest van de olijfolie en bak de ui en het knoflook 2 min. Voeg de kip weer toe en schik er de groenten rond. Overgiet met de witte wijn en de tomatenblokjes. Kruid met de Italiaanse kruiden, dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Kook intussen de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Verdeel over de borden en lepel er de groenten en de kip over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3012 kj
Energie 720 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 75.6 g
Suiker 11.8 g
Vezel 12 g
Eiwit 45 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Cono Sur 'Bicicleta' Reserva Merlot D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal