Zuiderse omelet
Zuiderse omelet

Zuiderse omelet

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 39.9 g
Eiwit 23.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom gaar in 7 min. boven een kookpan met lichtgezouten water.

  3. Snij de tomaat in dunne schijfjes en snij nogmaals in twee.

  4. Snij de geitenkaas in langwerpige reepjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Rits de tijmblaadjes van hun takjes.

  7. Roer de eieren los met de room, de tijm, het bieslook, het paprikapoeder, het basilicum, de cayennepeper en peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bak de focaccia af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en giet het eiermengsel erin. Zet het vuur meteen lager.

  12. Verdeel de broccoli, de geitenkaas, de tomaten en de tapenade over het ei en laat 30 à 40 min. zachtjes verder bakken tot het ei naar eigen wens gestold is.

  13. Meng de sla met 1 eetl. olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden.

  14. Afwerking:
  15. Dien de omelet op met de focaccia en de sla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom gaar in 7 min. boven een kookpan met lichtgezouten water.

  3. Snij de tomaat in dunne schijfjes en snij nogmaals in twee.

  4. Snij de geitenkaas in langwerpige reepjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Rits de tijmblaadjes van hun takjes.

  7. Roer de eieren los met de room, de tijm, het bieslook, het paprikapoeder, het basilicum, de cayennepeper en peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bak de focaccia af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en giet het eiermengsel erin. Zet het vuur meteen lager.

  12. Verdeel de broccoli, de geitenkaas, de tomaten en de tapenade over het ei en laat 30 à 40 min. zachtjes verder bakken tot het ei naar eigen wens gestold is.

  13. Meng de sla met 1 eetl. olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden.

  14. Afwerking:
  15. Dien de omelet op met de focaccia en de sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 39.9 g
Eiwit 23.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Chili Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico D.O.C. Moncaro Italië

Bekijk het recept digitaal