Zuiderse paella met konijn
Zuiderse paella met konijn

Zuiderse paella met konijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 912 kcal
Vet 44.2 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 63.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de sjalot en de knoflookteentjes fijn.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  7. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje (als u graag heel pikant eet, kan u ze erin laten). Snipper fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan op een hoog vuur. Bak de konijnenbouten en de kippenpilons aan alle kanten goudbruin en laat ± 20 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de chorizoworsten 6 min. voor het einde van de baktijd toe en laat meebakken. Haal het vlees uit de pan. Snij de worsten schuin in 2.

  11. Bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook lichtjes glazig in dezelfde pan. Voeg de paprikareepjes, het fijngesnipperde pepertje, de rijst, het saffraanpoeder, het paprikapoeder, de tomatenblokjes, de diepgevroren erwten, de diepgevroren inktvisringen en 3/4 van de kippenbouillon toe. Meng goed en laat even garen.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant.

  13. Schik de kippenpilons, de konijnenbouten en de chorizoworsten boven op de rijst.

  14. Laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als de paella te droog wordt.

  15. Voeg de scampi's toe en laat nog 10 min. sudderen.

  16. Snipper intussen de peterselie fijn en snij de citroen in schijfjes.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de paella over de borden en leg op elk bord 2 schijfjes citroen. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de sjalot en de knoflookteentjes fijn.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  7. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje (als u graag heel pikant eet, kan u ze erin laten). Snipper fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan op een hoog vuur. Bak de konijnenbouten en de kippenpilons aan alle kanten goudbruin en laat ± 20 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de chorizoworsten 6 min. voor het einde van de baktijd toe en laat meebakken. Haal het vlees uit de pan. Snij de worsten schuin in 2.

  11. Bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook lichtjes glazig in dezelfde pan. Voeg de paprikareepjes, het fijngesnipperde pepertje, de rijst, het saffraanpoeder, het paprikapoeder, de tomatenblokjes, de diepgevroren erwten, de diepgevroren inktvisringen en 3/4 van de kippenbouillon toe. Meng goed en laat even garen.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant.

  13. Schik de kippenpilons, de konijnenbouten en de chorizoworsten boven op de rijst.

  14. Laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als de paella te droog wordt.

  15. Voeg de scampi's toe en laat nog 10 min. sudderen.

  16. Snipper intussen de peterselie fijn en snij de citroen in schijfjes.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de paella over de borden en leg op elk bord 2 schijfjes citroen. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 912 kcal
Vet 44.2 g
Koolhydraat 62.6 g
Eiwit 63.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Sicilia I.G.T. Nero d'Avola Italië

Bekijk het recept digitaal