Zuiderse pasta
Zuiderse pasta

Zuiderse pasta

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2912 kj
Energie 696 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 78.2 g
Suiker 14.1 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 39.4 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de bloemkool in roosjes. Snipper het knoflook fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof het knoflook glazig. Doe er de diepgevroren paprikareepjes en de bloemkoolroosjes bij en laat al roerend 2 à 3 min. stoven.

  4. Voeg de tomatenpuree en de tomatenstukjes toe en roer alles goed om.

  5. Doe er de uitgelekte kappertjes en olijven, de oregano, het basilicum, de pilipili, peper en zout bij. Laat 10 min. onafgedekt koken op een hoog vuur.

  6. Voeg de garnalen toe en laat nog 6 min. sudderen. Roer regelmatig om.

  7. Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de saus.

  8. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de bloemkool in roosjes. Snipper het knoflook fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof het knoflook glazig. Doe er de diepgevroren paprikareepjes en de bloemkoolroosjes bij en laat al roerend 2 à 3 min. stoven.

  4. Voeg de tomatenpuree en de tomatenstukjes toe en roer alles goed om.

  5. Doe er de uitgelekte kappertjes en olijven, de oregano, het basilicum, de pilipili, peper en zout bij. Laat 10 min. onafgedekt koken op een hoog vuur.

  6. Voeg de garnalen toe en laat nog 6 min. sudderen. Roer regelmatig om.

  7. Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de saus.

  8. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2912 kj
Energie 696 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 78.2 g
Suiker 14.1 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 39.4 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA

Bekijk het recept digitaal