Zuiderse pasta met gehakt en spinazie
Zuiderse pasta met gehakt en spinazie

Zuiderse pasta met gehakt en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 79.5 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 46.1 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de spinazie grof.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de mozzarella in stukjes.

  6. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min.

  10. Meng er het gehakt onder en roer los met een vork. Kruid met peper en zout en bak 10 min.

  11. Roer er de spinazie, de zongedroogde tomaten en het basilicum onder. Stoof ± 2 min. tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.

  12. Roer de gehaktmengeling onder de pasta. Bestrooi met de stukjes mozzarella.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g verse spinazie in stukjes. Kook samen met 30 g spirelli afgedekt gaar in water (kooktijd: zie verpakking van de pasta). Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en een snuifje gedroogd basilicum onder en mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de spinazie grof.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de mozzarella in stukjes.

  6. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min.

  10. Meng er het gehakt onder en roer los met een vork. Kruid met peper en zout en bak 10 min.

  11. Roer er de spinazie, de zongedroogde tomaten en het basilicum onder. Stoof ± 2 min. tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.

  12. Roer de gehaktmengeling onder de pasta. Bestrooi met de stukjes mozzarella.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g verse spinazie in stukjes. Kook samen met 30 g spirelli afgedekt gaar in water (kooktijd: zie verpakking van de pasta). Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en een snuifje gedroogd basilicum onder en mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kcal
Vet 28.3 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 79.5 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 46.1 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs - A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt

Bekijk het recept digitaal