- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse pita
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde aubergine en courgettes in blokjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Pers de citroen.
-
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
-
Mix de kikkererwten met het knoflook, de blaadjes peterselie, het citroensap en 1 dl olijfolie tot een gladde hummus. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de ui glazig. Voeg de blokjes courgette en aubergine toe en stoof 10 à 15 min. op een zacht vuur. Kruid met de Italiaanse kruidenmix.
-
Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een grillpan of onder de ovengrill.
-
Snij de pitabroodjes open en besmeer ze met de hummus. Verdeel er de groenten en de rucola over. Sluit de broodjes en wikkel ze in een servet.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde aubergine en courgettes in blokjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Pers de citroen.
-
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
-
Mix de kikkererwten met het knoflook, de blaadjes peterselie, het citroensap en 1 dl olijfolie tot een gladde hummus. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de ui glazig. Voeg de blokjes courgette en aubergine toe en stoof 10 à 15 min. op een zacht vuur. Kruid met de Italiaanse kruidenmix.
-
Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een grillpan of onder de ovengrill.
-
Snij de pitabroodjes open en besmeer ze met de hummus. Verdeel er de groenten en de rucola over. Sluit de broodjes en wikkel ze in een servet.