Zuiderse pita
Zuiderse pita

Zuiderse pita

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 225 kcal
Vet 8.2 g
Koolhydraat 30.6 g
Eiwit 6.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde aubergine en courgettes in blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Pers de citroen.

  5. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.

  6. Mix de kikkererwten met het knoflook, de blaadjes peterselie, het citroensap en 1 dl olijfolie tot een gladde hummus. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de ui glazig. Voeg de blokjes courgette en aubergine toe en stoof 10 à 15 min. op een zacht vuur. Kruid met de Italiaanse kruidenmix.

  9. Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een grillpan of onder de ovengrill.

  10. Snij de pitabroodjes open en besmeer ze met de hummus. Verdeel er de groenten en de rucola over. Sluit de broodjes en wikkel ze in een servet.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde aubergine en courgettes in blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Pers de citroen.

  5. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.

  6. Mix de kikkererwten met het knoflook, de blaadjes peterselie, het citroensap en 1 dl olijfolie tot een gladde hummus. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de ui glazig. Voeg de blokjes courgette en aubergine toe en stoof 10 à 15 min. op een zacht vuur. Kruid met de Italiaanse kruidenmix.

  9. Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een grillpan of onder de ovengrill.

  10. Snij de pitabroodjes open en besmeer ze met de hummus. Verdeel er de groenten en de rucola over. Sluit de broodjes en wikkel ze in een servet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 225 kcal
Vet 8.2 g
Koolhydraat 30.6 g
Eiwit 6.4 g

Bekijk het recept digitaal