- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse risotto met gebakken inktvis
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Lambiekbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Rasp de manchego.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met een dikke bodem en stoof de selder en paprikablokjes 8 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de sjalot en de helft van het knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen op een hoog vuur.
-
Voeg de visbouillon toe en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Roer af en toe, maar niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en schroei de inktvistubes dicht. Laat nog 2 min. bakken aan elke kant.
-
Kruid met peper en zout en roer er de rest van het knoflook onder.
-
Neem van het vuur en blus met 3 eetl. olijfolie en het citroensap. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
-
Roer de paprika- en selderblokjes en de geraspte manchego onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en schik er 1 à 2 inktvistubes op.
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Lambiekbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Rasp de manchego.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met een dikke bodem en stoof de selder en paprikablokjes 8 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de sjalot en de helft van het knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen op een hoog vuur.
-
Voeg de visbouillon toe en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Roer af en toe, maar niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en schroei de inktvistubes dicht. Laat nog 2 min. bakken aan elke kant.
-
Kruid met peper en zout en roer er de rest van het knoflook onder.
-
Neem van het vuur en blus met 3 eetl. olijfolie en het citroensap. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
-
Roer de paprika- en selderblokjes en de geraspte manchego onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en schik er 1 à 2 inktvistubes op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Lambiekbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië