Zuiderse soep met rouille
Zuiderse soep met rouille

Zuiderse soep met rouille

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 8.3 g
Eiwit 35.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij de dikkere stukken in hapklare stukjes.

  3. Snij de wortel, de selder, de venkel en de sjalotten in fijne stukjes van 1/2 cm.

  4. Snipper het knoflook en de peterselie fijn.

  5. Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof gedurende 5 min. de stukjes wortel, selder, venkel en sjalot samen met het fijngesnipperde knoflook.

  8. Voeg de tijm en laurier toe en overgiet met 1,5 L water en de witte wijn. Laat gedurende 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de laatste 5 min. de bevroren Frutti di mare toe.

  10. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes vis gedurende 3 à 4 min. bruin. Voeg toe aan de soep.

  11. Voeg de reepjes tomaat en de fijngesnipperde peterselie toe aan de soep. Laat alles nog even goed doorwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Dien de soep op in de borden en geef er geroosterd brood met rouille bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij de dikkere stukken in hapklare stukjes.

  3. Snij de wortel, de selder, de venkel en de sjalotten in fijne stukjes van 1/2 cm.

  4. Snipper het knoflook en de peterselie fijn.

  5. Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof gedurende 5 min. de stukjes wortel, selder, venkel en sjalot samen met het fijngesnipperde knoflook.

  8. Voeg de tijm en laurier toe en overgiet met 1,5 L water en de witte wijn. Laat gedurende 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de laatste 5 min. de bevroren Frutti di mare toe.

  10. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes vis gedurende 3 à 4 min. bruin. Voeg toe aan de soep.

  11. Voeg de reepjes tomaat en de fijngesnipperde peterselie toe aan de soep. Laat alles nog even goed doorwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Dien de soep op in de borden en geef er geroosterd brood met rouille bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 8.3 g
Eiwit 35.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel

Bekijk het recept digitaal