- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse soep met rouille
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij de dikkere stukken in hapklare stukjes.
-
Snij de wortel, de selder, de venkel en de sjalotten in fijne stukjes van 1/2 cm.
-
Snipper het knoflook en de peterselie fijn.
-
Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof gedurende 5 min. de stukjes wortel, selder, venkel en sjalot samen met het fijngesnipperde knoflook.
-
Voeg de tijm en laurier toe en overgiet met 1,5 L water en de witte wijn. Laat gedurende 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de laatste 5 min. de bevroren Frutti di mare toe.
-
Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes vis gedurende 3 à 4 min. bruin. Voeg toe aan de soep.
-
Voeg de reepjes tomaat en de fijngesnipperde peterselie toe aan de soep. Laat alles nog even goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Dien de soep op in de borden en geef er geroosterd brood met rouille bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij de dikkere stukken in hapklare stukjes.
-
Snij de wortel, de selder, de venkel en de sjalotten in fijne stukjes van 1/2 cm.
-
Snipper het knoflook en de peterselie fijn.
-
Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof gedurende 5 min. de stukjes wortel, selder, venkel en sjalot samen met het fijngesnipperde knoflook.
-
Voeg de tijm en laurier toe en overgiet met 1,5 L water en de witte wijn. Laat gedurende 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de laatste 5 min. de bevroren Frutti di mare toe.
-
Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes vis gedurende 3 à 4 min. bruin. Voeg toe aan de soep.
-
Voeg de reepjes tomaat en de fijngesnipperde peterselie toe aan de soep. Laat alles nog even goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Dien de soep op in de borden en geef er geroosterd brood met rouille bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel