Zuiderse spirellisalade met sardientjes en kappertjes
Zuiderse spirellisalade met sardientjes en kappertjes

Zuiderse spirellisalade met sardientjes en kappertjes

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 48 g
Eiwit 21.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in partjes.

  3. Versnipper de sardientjes.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gedurende 9 min. in lichtjes gezouten kokend water waaraan u wat olijfolie toevoegt. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat volledig afkoelen.

  6. Mix intussen de zure room, de kappertjes en de verse ansjovisfilets tot een gladde saus.

  7. Giet de koude spirelli in een grote slakom en meng er voorzichtig de veldsla, de tomatenpartjes, de olijven en de sardientjes onder. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Schep er de ansjovissaus bij en roer om. Dien onmiddellijk op met grissini.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in partjes.

  3. Versnipper de sardientjes.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gedurende 9 min. in lichtjes gezouten kokend water waaraan u wat olijfolie toevoegt. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat volledig afkoelen.

  6. Mix intussen de zure room, de kappertjes en de verse ansjovisfilets tot een gladde saus.

  7. Giet de koude spirelli in een grote slakom en meng er voorzichtig de veldsla, de tomatenpartjes, de olijven en de sardientjes onder. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Schep er de ansjovissaus bij en roer om. Dien onmiddellijk op met grissini.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 491 kcal
Vet 23.5 g
Koolhydraat 48 g
Eiwit 21.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Droge witte wijn uit het hart van Italië (Umbrië). Laat u verleiden door het amandelparfum en het gedroogde fruit. Wijn Domaine de Luzanet Vin de Pays des Côtes de Gascogne Wijn Frisse en fruitige droge witte wijn uit het Franse zuidwesten. Om koel te schenken bij het hors-d'oeuvre en bij visschotels.

Bekijk het recept digitaal