Zuiderse taboulé met avocado
Zuiderse taboulé met avocado

Zuiderse taboulé met avocado

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 30.4 g
Koolhydraat 72.6 g
Eiwit 14.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de groene paprika en de aubergine in heel kleine blokjes.

  4. Rasp de wortelen en besprenkel met het limoensap.

  5. Snipper de munt en de lente-uitjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Giet kokend water over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen. Laat afkoelen en maak los met een vork.

  8. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de aubergineblokjes 8 min. Kruid met het paprikapoeder, de cayenne peper, peper en zout.

  9. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  10. Hak de pistachenootjes fijn en snij de abrikozen in kleine stukjes.

  11. Meng alle ingrediënten onder het tarwegriesmeel. Hou de blokjes avocado voor het laatst. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

Tip

Dit is een ideaal bijgerecht voor bij uw barbecue, bv. met de vleesspecialiteiten uit de barbecuecolli. U kan de taboulé volledig vooraf klaarmaken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de groene paprika en de aubergine in heel kleine blokjes.

  4. Rasp de wortelen en besprenkel met het limoensap.

  5. Snipper de munt en de lente-uitjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Giet kokend water over het tarwegriesmeel en laat 7 min. zwellen. Laat afkoelen en maak los met een vork.

  8. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de aubergineblokjes 8 min. Kruid met het paprikapoeder, de cayenne peper, peper en zout.

  9. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  10. Hak de pistachenootjes fijn en snij de abrikozen in kleine stukjes.

  11. Meng alle ingrediënten onder het tarwegriesmeel. Hou de blokjes avocado voor het laatst. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

Tip

Dit is een ideaal bijgerecht voor bij uw barbecue, bv. met de vleesspecialiteiten uit de barbecuecolli. U kan de taboulé volledig vooraf klaarmaken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 30.4 g
Koolhydraat 72.6 g
Eiwit 14.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal