- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse tagliatelle met zeevruchten
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico D.O.C. Moncaro Italië Droge Italiaanse witte wijn gemaakt van vooral -verdicchiodruiven. Die bezorgen de wijn zijn frisse, levendige smaak en neus van bloemetjes. Wijn Terra Vecchia Rosé Syrah - Nielluccio Corsica Een zonnige plezierwijn boordevol klein rood fruit en kruiden. Ronde en karaktervolle smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflookteentje en de sjalot fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Schik de pancetta op een bakplaat en laat 15 min. drogen in een op 150 °C voorverwarmde oven. Zet opzij tot de afwerking.
-
Verhit de olijfolie in een steelpan en laat de fijngesnipperde sjalot en het knoflook even stoven. Doe er de rucola bij en schep om.
-
Leng aan met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Blus met de visfond en laat even koken. Mix het mengsel fijn.
-
Breng de saus opnieuw aan de kook en meng er de zeevruchten onder. Laat gedurende ± 5 min. sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
-
Kook ondertussen de tagliatelle gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Giet de lichte room bij de saus en laat nog even verder koken. Bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus. Meng er ten slotte de olijven en kerstomaatjes onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tagliatelle over de borden en overgiet met saus. Garneer met de gedroogde pancetta, de kaasschilfers en het verse basilicum.
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico D.O.C. Moncaro Italië Droge Italiaanse witte wijn gemaakt van vooral -verdicchiodruiven. Die bezorgen de wijn zijn frisse, levendige smaak en neus van bloemetjes. Wijn Terra Vecchia Rosé Syrah - Nielluccio Corsica Een zonnige plezierwijn boordevol klein rood fruit en kruiden. Ronde en karaktervolle smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflookteentje en de sjalot fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Schik de pancetta op een bakplaat en laat 15 min. drogen in een op 150 °C voorverwarmde oven. Zet opzij tot de afwerking.
-
Verhit de olijfolie in een steelpan en laat de fijngesnipperde sjalot en het knoflook even stoven. Doe er de rucola bij en schep om.
-
Leng aan met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Blus met de visfond en laat even koken. Mix het mengsel fijn.
-
Breng de saus opnieuw aan de kook en meng er de zeevruchten onder. Laat gedurende ± 5 min. sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
-
Kook ondertussen de tagliatelle gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Giet de lichte room bij de saus en laat nog even verder koken. Bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus. Meng er ten slotte de olijven en kerstomaatjes onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tagliatelle over de borden en overgiet met saus. Garneer met de gedroogde pancetta, de kaasschilfers en het verse basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico D.O.C. Moncaro Italië Droge Italiaanse witte wijn gemaakt van vooral -verdicchiodruiven. Die bezorgen de wijn zijn frisse, levendige smaak en neus van bloemetjes. Wijn Terra Vecchia Rosé Syrah - Nielluccio Corsica Een zonnige plezierwijn boordevol klein rood fruit en kruiden. Ronde en karaktervolle smaak.