Zuiderse varkenssnede
Zuiderse varkenssnede

Zuiderse varkenssnede

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 44.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Om het vlees te vullen maakt u in elke snede een horizontale insnijding tot op 1 cm van de rand. Bestrooi binnenin met peper en leg er een sneetje Passendale tussen.

  3. Pel de tomaten (zie tip op p. 6), verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de ui en de aubergine in stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de aubergine, de paprika en de tomaten toe. Kruid met tijm, laurier, peper en zout.

  8. Voeg de tomatenpuree en 1 dl water toe. Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkenssneden 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het vlees en de groenten over de borden.

  12. Geef er couscous met verse kruiden bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Om het vlees te vullen maakt u in elke snede een horizontale insnijding tot op 1 cm van de rand. Bestrooi binnenin met peper en leg er een sneetje Passendale tussen.

  3. Pel de tomaten (zie tip op p. 6), verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de ui en de aubergine in stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de aubergine, de paprika en de tomaten toe. Kruid met tijm, laurier, peper en zout.

  8. Voeg de tomatenpuree en 1 dl water toe. Laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de varkenssneden 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het vlees en de groenten over de borden.

  12. Geef er couscous met verse kruiden bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 44.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montpeyroux Réserve Luc St Roché A.C. Languedoc

Bekijk het recept digitaal