- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse varkensstukjes met tomatenrisotto
Onze drankensuggesties
Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Italië Opmerkelijke Italiaanse wijn van het eiland Sardinië. Intens, fruitig, krachtig en rijk. Wijn Emiliana Syrah Rapel Valley Chili Fruitige, kruidige en florale aroma's. Deze vrij krachtige en lang aanhoudende wijn is rond en fris fruitig in de mond.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en verwijder de pitjes. Snij in blokjes.
-
Snij de gedroogde tomaten in heel kleine stukjes.
-
Laat de doperwtjes uitlekken.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de escalopes in stukjes van 4 bij 4 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de gesnipperde sjalot even. Doe er de risotto bij en roer om tot hij glazig is.
-
Giet er 1/3 van de kippenbouillon bij, voeg de saffraan toe en roer om. Laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen gedurende 25 à 30 min., voeg tussenin geleidelijk de rest van de bouillon toe. Roer zo weinig mogelijk. Zo is de risotto smeuïg en niet te plakkerig.
-
Voeg de doperwtjes en de tomatenstukjes toe, schep voorzichtig om en laat nog even zacht verwarmen. Roer er de geraspte kaas door.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een wok en kleur de stukjes vlees al roerend gedurende enkele min. Kruid met peper en zout. Voeg de stukjes gedroogde tomaat toe en kruid met oregano of basilicum.
-
Afwerking:
-
Schep de risotto in het midden van elk bord en serveer daarrond een kransje van de varkensstukjes.
-
Geef er gestoomde broccoli bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Italië Opmerkelijke Italiaanse wijn van het eiland Sardinië. Intens, fruitig, krachtig en rijk. Wijn Emiliana Syrah Rapel Valley Chili Fruitige, kruidige en florale aroma's. Deze vrij krachtige en lang aanhoudende wijn is rond en fris fruitig in de mond.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en verwijder de pitjes. Snij in blokjes.
-
Snij de gedroogde tomaten in heel kleine stukjes.
-
Laat de doperwtjes uitlekken.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de escalopes in stukjes van 4 bij 4 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de gesnipperde sjalot even. Doe er de risotto bij en roer om tot hij glazig is.
-
Giet er 1/3 van de kippenbouillon bij, voeg de saffraan toe en roer om. Laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen gedurende 25 à 30 min., voeg tussenin geleidelijk de rest van de bouillon toe. Roer zo weinig mogelijk. Zo is de risotto smeuïg en niet te plakkerig.
-
Voeg de doperwtjes en de tomatenstukjes toe, schep voorzichtig om en laat nog even zacht verwarmen. Roer er de geraspte kaas door.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een wok en kleur de stukjes vlees al roerend gedurende enkele min. Kruid met peper en zout. Voeg de stukjes gedroogde tomaat toe en kruid met oregano of basilicum.
-
Afwerking:
-
Schep de risotto in het midden van elk bord en serveer daarrond een kransje van de varkensstukjes.
-
Geef er gestoomde broccoli bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Italië Opmerkelijke Italiaanse wijn van het eiland Sardinië. Intens, fruitig, krachtig en rijk. Wijn Emiliana Syrah Rapel Valley Chili Fruitige, kruidige en florale aroma's. Deze vrij krachtige en lang aanhoudende wijn is rond en fris fruitig in de mond.