- Bewaar
- Bewaar
Zulmakroketjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een steelpan. Meng er de bloem onder met een klopper en laat even bakken tot je een biscuitgeur krijgt. Voeg de melk toe en klop tot je een mooie gladde saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de geraspte gruyère onder. Laat ± 15 min. afkoelen.
-
Bestrijk de sneetjes ham met de kaassaus en rol in de breedte op. Snij elk rolletje in 2.
-
Klop de eieren los. Wentel er de rolletjes in en haal ze daarna door het paneermeel.
-
Bak de kroketten 3 min. in de frituurpan op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer met sla en tomaatjes.
Liever als aperitiefhapje? Snij de rolletjes in de gewenste grootte. Lekker met een tartaarsausje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een steelpan. Meng er de bloem onder met een klopper en laat even bakken tot je een biscuitgeur krijgt. Voeg de melk toe en klop tot je een mooie gladde saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de geraspte gruyère onder. Laat ± 15 min. afkoelen.
-
Bestrijk de sneetjes ham met de kaassaus en rol in de breedte op. Snij elk rolletje in 2.
-
Klop de eieren los. Wentel er de rolletjes in en haal ze daarna door het paneermeel.
-
Bak de kroketten 3 min. in de frituurpan op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer met sla en tomaatjes.
Liever als aperitiefhapje? Snij de rolletjes in de gewenste grootte. Lekker met een tartaarsausje.