Zuurkool met gerookte worst en gesmoord spek
Zuurkool met gerookte worst en gesmoord spek

Zuurkool met gerookte worst en gesmoord spek

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 38.3 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 42.6 g
Suiker 0.6 g
Vezel 8 g
Eiwit 26.8 g
Zout 5.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de frankfurterworsten en de mini-morteauworsten in schuine sneetjes.

  4. Plet de jeneverbessen met de platte kant van een mes.

  5. Schil de aardappelen.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit intussen de olie in een grote kookpot en bak hierin het spek aan beide kanten goudbruin tot het licht krokant is.

  9. Haal het spek uit de kookpot, giet overtollig vet weg en doe de zuurkool in de pot.

  10. Voeg de jeneverbessen toe.

  11. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  12. Voeg het spek toe, samen met de stukjes worst.

  13. Warm het geheel 10 min. goed op.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de zuurkool over de borden, samen met een sneetje gesmoord spek en schijfjes frankfurter- en morteauworst. Geef er de gekookte aardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de frankfurterworsten en de mini-morteauworsten in schuine sneetjes.

  4. Plet de jeneverbessen met de platte kant van een mes.

  5. Schil de aardappelen.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit intussen de olie in een grote kookpot en bak hierin het spek aan beide kanten goudbruin tot het licht krokant is.

  9. Haal het spek uit de kookpot, giet overtollig vet weg en doe de zuurkool in de pot.

  10. Voeg de jeneverbessen toe.

  11. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  12. Voeg het spek toe, samen met de stukjes worst.

  13. Warm het geheel 10 min. goed op.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de zuurkool over de borden, samen met een sneetje gesmoord spek en schijfjes frankfurter- en morteauworst. Geef er de gekookte aardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 38.3 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 42.6 g
Suiker 0.6 g
Vezel 8 g
Eiwit 26.8 g
Zout 5.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling A.O.P. Alsace Bestheim

Bekijk het recept digitaal