- Bewaar

- Bewaar
Zuurkool met gerookte worst en gesmoord spek
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling A.O.P. Alsace Bestheim
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de frankfurterworsten en de mini-morteauworsten in schuine sneetjes.
-
Plet de jeneverbessen met de platte kant van een mes.
-
Schil de aardappelen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olie in een grote kookpot en bak hierin het spek aan beide kanten goudbruin tot het licht krokant is.
-
Haal het spek uit de kookpot, giet overtollig vet weg en doe de zuurkool in de pot.
-
Voeg de jeneverbessen toe.
-
Laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
-
Voeg het spek toe, samen met de stukjes worst.
-
Warm het geheel 10 min. goed op.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zuurkool over de borden, samen met een sneetje gesmoord spek en schijfjes frankfurter- en morteauworst. Geef er de gekookte aardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling A.O.P. Alsace Bestheim
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de frankfurterworsten en de mini-morteauworsten in schuine sneetjes.
-
Plet de jeneverbessen met de platte kant van een mes.
-
Schil de aardappelen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olie in een grote kookpot en bak hierin het spek aan beide kanten goudbruin tot het licht krokant is.
-
Haal het spek uit de kookpot, giet overtollig vet weg en doe de zuurkool in de pot.
-
Voeg de jeneverbessen toe.
-
Laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
-
Voeg het spek toe, samen met de stukjes worst.
-
Warm het geheel 10 min. goed op.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zuurkool over de borden, samen met een sneetje gesmoord spek en schijfjes frankfurter- en morteauworst. Geef er de gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling A.O.P. Alsace Bestheim