Zwitserse aardappelkoekjes met zalm en prei
Zwitserse aardappelkoekjes met zalm en prei

Zwitserse aardappelkoekjes met zalm en prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 23 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Eerst maken we korte metten met de aardappelen. Schil ze en spoel ze daarna onder koud water. Dep de aardappelen goed droog met keukenpapier en rasp ze in kleine stukjes. Doe alles in een grote mengkom.

  3. Snij de preiwitten in stukken van ± 4 cm. Daarna mag je er heel dunne reepjes van maken.

  4. Breek de eieren op de rand van een kom en klop ze goed los.

  5. Meng de reepjes prei, de losgeklopte eieren en de bloem onder de geraspte aardappelen.

  6. Kruid het deeg met nootmuskaat, peper en zout en laat het 15 min. staan.

  7. Bereiding:
  8. Nu is het de beurt aan je hulpkok. Verhit de olijfolie in een braadpan. Verdeel het aardappeldeeg in kleine porties (je hebt er 12 rösti's nodig) en bak ze 5 à 6 min. aan elke kant.

  9. Jij kan ondertussen het slaatje maken: snij de kerstomaten in 2. Meng ze onder de rucola.

  10. Maak ook een sausje door de zure room met de mosterd te mengen in een kommetje. Kruid het sausje met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Zijn alle rösti's klaar? Leg er dan 3 op elk bord en leg er een sneetje gerookte zalm naast. Lepel 1 eetlepel saus op elk bord en leg er een beetje van het rucolaslaatje bij. Smakelijk!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Eerst maken we korte metten met de aardappelen. Schil ze en spoel ze daarna onder koud water. Dep de aardappelen goed droog met keukenpapier en rasp ze in kleine stukjes. Doe alles in een grote mengkom.

  3. Snij de preiwitten in stukken van ± 4 cm. Daarna mag je er heel dunne reepjes van maken.

  4. Breek de eieren op de rand van een kom en klop ze goed los.

  5. Meng de reepjes prei, de losgeklopte eieren en de bloem onder de geraspte aardappelen.

  6. Kruid het deeg met nootmuskaat, peper en zout en laat het 15 min. staan.

  7. Bereiding:
  8. Nu is het de beurt aan je hulpkok. Verhit de olijfolie in een braadpan. Verdeel het aardappeldeeg in kleine porties (je hebt er 12 rösti's nodig) en bak ze 5 à 6 min. aan elke kant.

  9. Jij kan ondertussen het slaatje maken: snij de kerstomaten in 2. Meng ze onder de rucola.

  10. Maak ook een sausje door de zure room met de mosterd te mengen in een kommetje. Kruid het sausje met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Zijn alle rösti's klaar? Leg er dan 3 op elk bord en leg er een sneetje gerookte zalm naast. Lepel 1 eetlepel saus op elk bord en leg er een beetje van het rucolaslaatje bij. Smakelijk!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 425 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 23 g

Bekijk het recept digitaal