Hoe wild marineren?

  1. Snij het wild in kleinere stukken.
  2. Snij groenten zoals selder en wortel, sjalot of ui fijn en voeg ze toe aan de stukken wild.
  3. Kruid met laurier, kruidnagel en zout.
  4. Overgiet met rode of witte wijn. Zorg ervoor dat het vlees volledig onderstaat.
  5. Dek af met vershoudfolie en zet op een koele plek. Laat minstens 2 u. of een volledige nacht marineren
  6. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Daarna kan je het vlees bakken.

Tips om wild te marineren

  • Marinadetijd: hoe langer je marineert, hoe donkerder het vlees kleurt. Ook de smaak zal meer uitgesproken zijn.
  • Wild uit de diepvries: diepgevroren vlees hoef je niet te ontdooien, maar je laat het het best een uur langer marineren.
  • Rest van de marinade: gebruik de overgebleven marinade in je bereiding, bijvoorbeeld om een saus te maken.