Geflambeerde everzwijnmedaillon met blauwebessensaus
Geflambeerde everzwijnmedaillon met blauwebessensaus

Geflambeerde everzwijnmedaillon met blauwebessensaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2732 kj
Energie 653 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 19.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 47.6 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij het witloof in de lengte in 4 of 6. Snipper het knoflook fijn. Schik het witloof en het knoflook in een ovenschaal. Voeg 1/3 van de olijfolie, de bloemsuiker, peper en zout toe. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de everzwijnmedaillons goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. verder bakken op een matig vuur (everzwijn wordt rosé gegeten).

  5. Besprenkel het vlees met de cognac en flambeer weg van de dampkap. Haal de medaillons uit de pan en hou warm.

  6. Doe de blauwe bessen, het citroensap, de aalbessengelei en de wildfond in een pan. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur en kruid met peper en zout.

  7. Bak de kroketten in de friteuse (baktijd: zie verpakking).

  8. Snij de medaillons in sneetjes en overgiet met de saus. Serveer met het witloof en de kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij het witloof in de lengte in 4 of 6. Snipper het knoflook fijn. Schik het witloof en het knoflook in een ovenschaal. Voeg 1/3 van de olijfolie, de bloemsuiker, peper en zout toe. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de everzwijnmedaillons goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. verder bakken op een matig vuur (everzwijn wordt rosé gegeten).

  5. Besprenkel het vlees met de cognac en flambeer weg van de dampkap. Haal de medaillons uit de pan en hou warm.

  6. Doe de blauwe bessen, het citroensap, de aalbessengelei en de wildfond in een pan. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur en kruid met peper en zout.

  7. Bak de kroketten in de friteuse (baktijd: zie verpakking).

  8. Snij de medaillons in sneetjes en overgiet met de saus. Serveer met het witloof en de kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2732 kj
Energie 653 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 19.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 47.6 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kerst Pater Sterk donker bier Wijn Montefalco Rosso D.O.C. Tenuta Alzatura Umbria - Italië

Bekijk het recept digitaal