- Bewaar

- Bewaar
Geflambeerde everzwijnmedaillon met blauwebessensaus
Onze drankensuggesties
Bier Kerst Pater Sterk donker bier Wijn Montefalco Rosso D.O.C. Tenuta Alzatura Umbria - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij het witloof in de lengte in 4 of 6. Snipper het knoflook fijn. Schik het witloof en het knoflook in een ovenschaal. Voeg 1/3 van de olijfolie, de bloemsuiker, peper en zout toe. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de everzwijnmedaillons goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. verder bakken op een matig vuur (everzwijn wordt rosé gegeten).
-
Besprenkel het vlees met de cognac en flambeer weg van de dampkap. Haal de medaillons uit de pan en hou warm.
-
Doe de blauwe bessen, het citroensap, de aalbessengelei en de wildfond in een pan. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur en kruid met peper en zout.
-
Bak de kroketten in de friteuse (baktijd: zie verpakking).
-
Snij de medaillons in sneetjes en overgiet met de saus. Serveer met het witloof en de kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Kerst Pater Sterk donker bier Wijn Montefalco Rosso D.O.C. Tenuta Alzatura Umbria - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij het witloof in de lengte in 4 of 6. Snipper het knoflook fijn. Schik het witloof en het knoflook in een ovenschaal. Voeg 1/3 van de olijfolie, de bloemsuiker, peper en zout toe. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de everzwijnmedaillons goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog ± 10 min. verder bakken op een matig vuur (everzwijn wordt rosé gegeten).
-
Besprenkel het vlees met de cognac en flambeer weg van de dampkap. Haal de medaillons uit de pan en hou warm.
-
Doe de blauwe bessen, het citroensap, de aalbessengelei en de wildfond in een pan. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur en kruid met peper en zout.
-
Bak de kroketten in de friteuse (baktijd: zie verpakking).
-
Snij de medaillons in sneetjes en overgiet met de saus. Serveer met het witloof en de kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Kerst Pater Sterk donker bier Wijn Montefalco Rosso D.O.C. Tenuta Alzatura Umbria - Italië