Blinde vink met witloof en Kasteelbier

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • blinde vinken (vogels zonder kop, beenhouwerij) 4
  • gerookte spekblokjes 200 g
  • witloof 4 stukken
  • boter 1 eetl.
  • instantsausbinder voor bruine sausen
  • Kasteelbier Donker (speciaalbier) 33 cl
  • paprikapoeder 0.25 koffiel.
  • peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Snij het witloof in grove stukken.
Bereiding (10 min. + 25 à 30 min. sudderen)
  1. 1 Smelt de boter in een brede pan en bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en hou warm.
  2. 2 Roerbak de spekblokjes 2 min. in dezelfde pan.
  3. 3 Voeg het grofgesneden witloof toe en roer om. Kruid met het paprikapoeder en peper. Laat 2min. stoven.
  4. 4 Schik de blinde vinken op het witloof, giet er het bier bij en breng aan de kook. Dek de pan af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Laat 5 à 10 min. langer sudderen als u diepgevroren vlees gebruikt.
  5. 5 Bind de saus met instantsausbinder.
Afwerking

Serveer de blinde vinken met de saus en rauw witloof.
Geef er frietjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kCal
Koolhydraten 7.9 g
Vezels 32.9 g
Vetten 33.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER