Blinde vink met witloof en Kasteelbier
Blinde vink met witloof en Kasteelbier

Blinde vink met witloof en Kasteelbier

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 33.9 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 32.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in grove stukken.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een brede pan en bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en hou warm.

  5. Roerbak de spekblokjes 2 min. in dezelfde pan.

  6. Voeg het grofgesneden witloof toe en roer om. Kruid met het paprikapoeder en peper. Laat 2 min. stoven.

  7. Schik de blinde vinken op het witloof, giet er het bier bij en breng aan de kook. Dek de pan af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Laat 5 à 10 min. langer sudderen als u diepgevroren vlees gebruikt.

  8. Bind de saus met instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de blinde vinken met de saus en rauw witloof. Geef er frietjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in grove stukken.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een brede pan en bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en hou warm.

  5. Roerbak de spekblokjes 2 min. in dezelfde pan.

  6. Voeg het grofgesneden witloof toe en roer om. Kruid met het paprikapoeder en peper. Laat 2 min. stoven.

  7. Schik de blinde vinken op het witloof, giet er het bier bij en breng aan de kook. Dek de pan af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Laat 5 à 10 min. langer sudderen als u diepgevroren vlees gebruikt.

  8. Bind de saus met instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de blinde vinken met de saus en rauw witloof. Geef er frietjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 33.9 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 32.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kasteelbier Donker Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal