Varkenshaasje op je menu
- Een varkenshaasje kan je op verschillende wijzen eten: puur, gemarineerd of gevuld.
- Hou de gaartijd kort. Bak het vlees eerst goudbruin op een hoog vuur, zo blijft het binnenin sappig. Laat het daarna op een zacht vuur verder garen. De ideale baktijd voor een varkenshaasje ligt rond 25 minuten.
- Serveer varkenshaasje met gekookte aardappelen, puree, kroketten, pasta … Varkenshaas past ook goed bij de meeste groenten.
Hoe varkenshaasje klaarmaken?
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt 1 el boter in een braadpan en bak 1 varkenshaasje (beenhouwerij) aan alle kanten goudbruin.
- Vet een ovenschaal in met 1 kl boter en bak het varkenshaasje nog 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid