- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met sesamworteltjes
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. | Domaine du Clos Pichard Wijn Mercurey A.O.P. | Tastevinage | Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Leg het vlees in een ovenschotel en bestrooi met de tijm. Voeg het laurierblaadje toe en schik er de spekblokjes rond. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen de wortelen in staafjes van 4 bij 1 cm en kook 8 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Giet de wildfond samen met de porto en de rode wijn in een pan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-
Voeg de room en de veenbessen toe en laat even warm worden. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en verwarm. Doe er de sesamzaadjes bij en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en dien op met de sesamworteltjes en gratin dauphinois.
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. | Domaine du Clos Pichard Wijn Mercurey A.O.P. | Tastevinage | Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Leg het vlees in een ovenschotel en bestrooi met de tijm. Voeg het laurierblaadje toe en schik er de spekblokjes rond. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij ondertussen de wortelen in staafjes van 4 bij 1 cm en kook 8 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Giet de wildfond samen met de porto en de rode wijn in een pan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
-
Voeg de room en de veenbessen toe en laat even warm worden. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en verwarm. Doe er de sesamzaadjes bij en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus over en dien op met de sesamworteltjes en gratin dauphinois.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. | Domaine du Clos Pichard Wijn Mercurey A.O.P. | Tastevinage | Albert Bichot