Appelstrudel
Appelstrudel

Appelstrudel

50 min.
Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1866 kj
Energie 446 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 30.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 7 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 35 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier.

  2. Pers de citroen. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van ± 1,5 cm en besprenkel met het citroensap.

  3. Smelt de boter in een braadpan en bak het paneermeel enkele seconden. Meng er het amandelpoeder onder.

  4. Meng de suiker, de kaneel en de rozijnen onder de appelblokjes.

  5. Bestrijk de middelste strook van het bladerdeeg in de lengte met het amandelmengsel. Verdeel er de appelblokjes over.

  6. Vouw de randen naar binnen over de appelen en duw goed aan. Maak bovenaan enkele inkepingen met een mes.

  7. Roer het ei goed los en bestrijk er de strudel mee. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 35 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier.

  2. Pers de citroen. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van ± 1,5 cm en besprenkel met het citroensap.

  3. Smelt de boter in een braadpan en bak het paneermeel enkele seconden. Meng er het amandelpoeder onder.

  4. Meng de suiker, de kaneel en de rozijnen onder de appelblokjes.

  5. Bestrijk de middelste strook van het bladerdeeg in de lengte met het amandelmengsel. Verdeel er de appelblokjes over.

  6. Vouw de randen naar binnen over de appelen en duw goed aan. Maak bovenaan enkele inkepingen met een mes.

  7. Roer het ei goed los en bestrijk er de strudel mee. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1866 kj
Energie 446 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 30.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 7 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal