- Bewaar

- Bewaar
Appelstrudel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 35 min. in de oven
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier.
-
Pers de citroen. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van ± 1,5 cm en besprenkel met het citroensap.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het paneermeel enkele seconden. Meng er het amandelpoeder onder.
-
Meng de suiker, de kaneel en de rozijnen onder de appelblokjes.
-
Bestrijk de middelste strook van het bladerdeeg in de lengte met het amandelmengsel. Verdeel er de appelblokjes over.
-
Vouw de randen naar binnen over de appelen en duw goed aan. Maak bovenaan enkele inkepingen met een mes.
-
Roer het ei goed los en bestrijk er de strudel mee. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 35 min. in de oven
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier.
-
Pers de citroen. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van ± 1,5 cm en besprenkel met het citroensap.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het paneermeel enkele seconden. Meng er het amandelpoeder onder.
-
Meng de suiker, de kaneel en de rozijnen onder de appelblokjes.
-
Bestrijk de middelste strook van het bladerdeeg in de lengte met het amandelmengsel. Verdeel er de appelblokjes over.
-
Vouw de randen naar binnen over de appelen en duw goed aan. Maak bovenaan enkele inkepingen met een mes.
-
Roer het ei goed los en bestrijk er de strudel mee. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.