- Bewaar

- Bewaar
Appeltaart op grootmoeders wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Beboter een taartvorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Leg de zanddeegbodem in de vorm, leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal daarna uit de oven (de oven mag aan blijven). Verwijder het bakpapier en de bonen en laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Laat intussen de rozijnen 5 min. weken in 3 eetl. lauw water. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Schil de appelen en snij elke appel in 8 partjes.
-
Maak de vulling. Klop de eieren met de suiker 6 à 8 min. tot een luchtige, witte massa. Roer er 70 g bloem onder en voeg daarna de yoghurt, de mascarpone en de vanillesuiker toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Verdeel de partjes appel in waaiervorm over de afgekoelde zanddeegbodem. Bestrooi met de kaneel.
-
Giet de vulling over de appeltjes en verdeel er de rozijnen over.
-
Bak de taart 35 min. in de hete oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de taart lichtjes lauw of koud.
- Mag het nog wat zoeter? Meng dan 1 eetl. abrikozenconfituur met 1 eetl. lauw water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Doe dat wanneer de taart net uit de oven komt. Laat lichtjes of volledig afkoelen voor u ze aansnijdt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Beboter een taartvorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Leg de zanddeegbodem in de vorm, leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal daarna uit de oven (de oven mag aan blijven). Verwijder het bakpapier en de bonen en laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Laat intussen de rozijnen 5 min. weken in 3 eetl. lauw water. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Schil de appelen en snij elke appel in 8 partjes.
-
Maak de vulling. Klop de eieren met de suiker 6 à 8 min. tot een luchtige, witte massa. Roer er 70 g bloem onder en voeg daarna de yoghurt, de mascarpone en de vanillesuiker toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Verdeel de partjes appel in waaiervorm over de afgekoelde zanddeegbodem. Bestrooi met de kaneel.
-
Giet de vulling over de appeltjes en verdeel er de rozijnen over.
-
Bak de taart 35 min. in de hete oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de taart lichtjes lauw of koud.
- Mag het nog wat zoeter? Meng dan 1 eetl. abrikozenconfituur met 1 eetl. lauw water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Doe dat wanneer de taart net uit de oven komt. Laat lichtjes of volledig afkoelen voor u ze aansnijdt.