- Bewaar

- Bewaar
Bedekte appeltaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voor de appelmoes:
-
Schil 3 appelen en verwijder het klokhuis. Snij ze in schijfjes en daarna in blokjes.
-
Smelt 1 eetl. boter op een zacht vuurtje. Voeg de appelblokjes toe en laat eventjes sudderen. Meng er het sap van een halve citroen onder. Laat nog gedurende 10 min. afgedekt gaar worden op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om. Voeg de bloemsuiker toe en laat afkoelen.
-
Voor het cakedeeg:
-
Smelt 125 g boter in een pan. Klop er de suiker, de bloem en de 2 eidooiers onder.
-
Klop de 2 eiwitten heel stijf en meng ze voorzichtig onder het deeg.
-
Bereiding:
-
Smeer een taartvorm (Ø 25 cm) in met boter. Leg het taartdeeg (zonder het papier) in de taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
-
Verdeel de appelmoes over de taartbodem en bedek met het cakedeeg.
-
Schil de vierde appel en verdeel hem in 8 partjes. Maak in elk partje 4 inkepingen. Leg de partjes als versiering op het deeg.
-
Schuif de taart gedurende ± 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Als u met een naald in het cakedeeg steekt moet die er droog uitkomen; dan is de taart voldoende gebakken.
-
Afwerking:
-
Schuif de taart op een rooster en strijk ze in met abrikozenconfituur, die u even hebt verwarmd.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voor de appelmoes:
-
Schil 3 appelen en verwijder het klokhuis. Snij ze in schijfjes en daarna in blokjes.
-
Smelt 1 eetl. boter op een zacht vuurtje. Voeg de appelblokjes toe en laat eventjes sudderen. Meng er het sap van een halve citroen onder. Laat nog gedurende 10 min. afgedekt gaar worden op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om. Voeg de bloemsuiker toe en laat afkoelen.
-
Voor het cakedeeg:
-
Smelt 125 g boter in een pan. Klop er de suiker, de bloem en de 2 eidooiers onder.
-
Klop de 2 eiwitten heel stijf en meng ze voorzichtig onder het deeg.
-
Bereiding:
-
Smeer een taartvorm (Ø 25 cm) in met boter. Leg het taartdeeg (zonder het papier) in de taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
-
Verdeel de appelmoes over de taartbodem en bedek met het cakedeeg.
-
Schil de vierde appel en verdeel hem in 8 partjes. Maak in elk partje 4 inkepingen. Leg de partjes als versiering op het deeg.
-
Schuif de taart gedurende ± 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Als u met een naald in het cakedeeg steekt moet die er droog uitkomen; dan is de taart voldoende gebakken.
-
Afwerking:
-
Schuif de taart op een rooster en strijk ze in met abrikozenconfituur, die u even hebt verwarmd.