Croque champignon met geitenkaas
Croque champignon met geitenkaas

Croque champignon met geitenkaas

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 4.6 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij 3 champignons telkens in 4 gelijke schijfjes . Snij de rest van de champignons in fijne reepjes.

  4. Snij de korsten van het toastbrood en besmeer 3 sneetjes met de geitenkaas.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de reepjes champignon en het takje rozemarijn 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Verwijder het takje rozemarijn.

  6. Verdeel de gebakken champignons over de sneetjes brood met geitenkaas en bedek met de 3 andere sneetjes brood. Bestrooi met de emmentaler.

  7. Snij de broodjes diagonaal middendoor (zo krijgt u 12 gelijke driehoekjes). Leg er telkens een schijfje champignon op. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij 3 champignons telkens in 4 gelijke schijfjes . Snij de rest van de champignons in fijne reepjes.

  4. Snij de korsten van het toastbrood en besmeer 3 sneetjes met de geitenkaas.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de reepjes champignon en het takje rozemarijn 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Verwijder het takje rozemarijn.

  6. Verdeel de gebakken champignons over de sneetjes brood met geitenkaas en bedek met de 3 andere sneetjes brood. Bestrooi met de emmentaler.

  7. Snij de broodjes diagonaal middendoor (zo krijgt u 12 gelijke driehoekjes). Leg er telkens een schijfje champignon op. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 4.6 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal