- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde asperges op Vlaamse wijze met boerenham
Onze drankensuggesties
Bier Blonden Os Sterk blond bier Wijn Pinot Blanc A.O.P. Alsace J. Hubster
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Schil de asperges van de kop naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.
-
Snipper de peterselie fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Pers de halve citroen.
-
Scheid 3 eidooiers van 3 eiwitten. Scheur de boerenham in fijne reepjes. Klop de room half op.
-
Kook 2 eieren 10 min. hard in water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en plet ze fijn met een vork. Kruid met peper en zout.
-
Kook de asperges 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot.
-
Klop de eidooiers los in een steelpan samen met het citroensap, 2 eetl. water en 1 mespunt zout. Verwarm het mengsel al roerend op een zacht vuur. Als de saus dikker is, voeg dan beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Roer er dan de opgeklopte room en de fijngesnipperde peterselie onder. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de asperges goudbruin.
-
Lepel wat peterseliemousseline over de asperges. Bestrooi met de geplette eieren en de hamreepjes. Werk af met blaadjes peterselie en een draai van de pepermolen.
Onze drankensuggesties
Bier Blonden Os Sterk blond bier Wijn Pinot Blanc A.O.P. Alsace J. Hubster
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Schil de asperges van de kop naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde.
-
Snipper de peterselie fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Pers de halve citroen.
-
Scheid 3 eidooiers van 3 eiwitten. Scheur de boerenham in fijne reepjes. Klop de room half op.
-
Kook 2 eieren 10 min. hard in water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren en plet ze fijn met een vork. Kruid met peper en zout.
-
Kook de asperges 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot.
-
Klop de eidooiers los in een steelpan samen met het citroensap, 2 eetl. water en 1 mespunt zout. Verwarm het mengsel al roerend op een zacht vuur. Als de saus dikker is, voeg dan beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Roer er dan de opgeklopte room en de fijngesnipperde peterselie onder. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de asperges goudbruin.
-
Lepel wat peterseliemousseline over de asperges. Bestrooi met de geplette eieren en de hamreepjes. Werk af met blaadjes peterselie en een draai van de pepermolen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Blonden Os Sterk blond bier Wijn Pinot Blanc A.O.P. Alsace J. Hubster