- Bewaar

- Bewaar
Asperges op z'n Vlaams
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Wijn Muscat `Réserve' - A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
-
Schik de geschilde asperges in een grote en hoge kookpot met een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.
-
Breng aan de kook en laat 10 à 12 min. koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork in kan prikken. Schep ze voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
-
Kook de eieren 10 min. hard en pel ze.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng er de fijngesnipperde peterselie en wat peper en zout onder.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg het citroensap toe. Kruid met peper en zout.
-
Zet de borden 5 min. in de oven op 200 °C.
-
Afwerking:
-
Schik de asperges op de voorverwarmde borden en giet er de gesmolten boter over. Bestrooi met het eiermengsel en dien onmiddellijk op.
Lekker met een rolletje beenham of Ganda-ham, of met gerookte zalmsnippers.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Wijn Muscat `Réserve' - A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
-
Schik de geschilde asperges in een grote en hoge kookpot met een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.
-
Breng aan de kook en laat 10 à 12 min. koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork in kan prikken. Schep ze voorzichtig uit het water en laat uitlekken.
-
Kook de eieren 10 min. hard en pel ze.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng er de fijngesnipperde peterselie en wat peper en zout onder.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg het citroensap toe. Kruid met peper en zout.
-
Zet de borden 5 min. in de oven op 200 °C.
-
Afwerking:
-
Schik de asperges op de voorverwarmde borden en giet er de gesmolten boter over. Bestrooi met het eiermengsel en dien onmiddellijk op.
Lekker met een rolletje beenham of Ganda-ham, of met gerookte zalmsnippers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Wijn Muscat `Réserve' - A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr