Asperges op z'n Vlaams
Asperges op z'n Vlaams

Asperges op z'n Vlaams

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 6.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  2. Schik de geschilde asperges in een grote en hoge kookpot met een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.

  3. Breng aan de kook en laat 10 à 12 min. koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork in kan prikken. Schep ze voorzichtig uit het water en laat uitlekken.

  4. Kook de eieren 10 min. hard en pel ze.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng er de fijngesnipperde peterselie en wat peper en zout onder.

  7. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg het citroensap toe. Kruid met peper en zout.

  8. Zet de borden 5 min. in de oven op 200 °C.

  9. Afwerking:
  10. Schik de asperges op de voorverwarmde borden en giet er de gesmolten boter over. Bestrooi met het eiermengsel en dien onmiddellijk op.

Tip

Lekker met een rolletje beenham of Ganda-ham, of met gerookte zalmsnippers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  2. Schik de geschilde asperges in een grote en hoge kookpot met een ruime hoeveelheid lichtgezouten water.

  3. Breng aan de kook en laat 10 à 12 min. koken, afhankelijk van de dikte. De asperges zijn gaar als u er makkelijk met een vork in kan prikken. Schep ze voorzichtig uit het water en laat uitlekken.

  4. Kook de eieren 10 min. hard en pel ze.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Plet de hardgekookte eieren met een vork. Meng er de fijngesnipperde peterselie en wat peper en zout onder.

  7. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg het citroensap toe. Kruid met peper en zout.

  8. Zet de borden 5 min. in de oven op 200 °C.

  9. Afwerking:
  10. Schik de asperges op de voorverwarmde borden en giet er de gesmolten boter over. Bestrooi met het eiermengsel en dien onmiddellijk op.

Tip

Lekker met een rolletje beenham of Ganda-ham, of met gerookte zalmsnippers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 6.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Wijn Muscat `Réserve' - A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal