Asperge-spinaziewok met spiegeleitje
Asperge-spinaziewok met spiegeleitje

Asperge-spinaziewok met spiegeleitje

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 270 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 9.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Schil verse asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien. Snij de asperges in stukjes van 3 cm.

  4. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de stukjes asperge en de lente-uitjes 3 min.

  7. Roer er de currypasta en de kokosmelk onder en laat 2 à 3 min. pruttelen. Kruid met peper en zout.

  8. Meng er de spinazieblaadjes onder en laat 5 min. slinken.

  9. Bak ondertussen 4 spiegeleieren in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de aspergewok over de borden en schik er telkens een spiegeleitje bovenop. Serveer met een stukje ciabatta of verse tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Schil verse asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien. Snij de asperges in stukjes van 3 cm.

  4. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de stukjes asperge en de lente-uitjes 3 min.

  7. Roer er de currypasta en de kokosmelk onder en laat 2 à 3 min. pruttelen. Kruid met peper en zout.

  8. Meng er de spinazieblaadjes onder en laat 5 min. slinken.

  9. Bak ondertussen 4 spiegeleieren in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de aspergewok over de borden en schik er telkens een spiegeleitje bovenop. Serveer met een stukje ciabatta of verse tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 270 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 9.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bicicleta Viognier - Cono Sur - Colchagua Valley - Chili Domaine La Roque Viognier - I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal