Bruschetta's met ei en groene asperges
Bruschetta's met ei en groene asperges

Bruschetta's met ei en groene asperges

Ontbijt
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 213 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 18.3 g
Eiwit 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren 8 min. hard. Laat afkoelen.

  3. Snij ondertussen de groene aspergepunten in schuine stukjes (even groot als een sneetje ciabatta).

  4. Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Snij de ciabatta in 8 sneetjes. Besprenkel met de olijfolie en bak 5 min. goudbruin aan elke kant in de voorverwarmde oven (de sneetjes moeten krokant zijn).

  8. Smelt ondertussen de boter in een pan en stoof de lente-uitjes en de stukjes asperge 3 min. (ze mogen nog krokant zijn). Breng op smaak met de peterselie, zwarte peper en zout.

  9. Pel de eieren en prak fijn met een vork. Meng met de ricotta en de stukjes asperge (hou de aspergepunten apart). Kruid goed met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de mengeling over de sneetjes ciabatta. Werk af met de aspergepunten en wat zwarte peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren 8 min. hard. Laat afkoelen.

  3. Snij ondertussen de groene aspergepunten in schuine stukjes (even groot als een sneetje ciabatta).

  4. Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Snij de ciabatta in 8 sneetjes. Besprenkel met de olijfolie en bak 5 min. goudbruin aan elke kant in de voorverwarmde oven (de sneetjes moeten krokant zijn).

  8. Smelt ondertussen de boter in een pan en stoof de lente-uitjes en de stukjes asperge 3 min. (ze mogen nog krokant zijn). Breng op smaak met de peterselie, zwarte peper en zout.

  9. Pel de eieren en prak fijn met een vork. Meng met de ricotta en de stukjes asperge (hou de aspergepunten apart). Kruid goed met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de mengeling over de sneetjes ciabatta. Werk af met de aspergepunten en wat zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 213 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 18.3 g
Eiwit 7.3 g

Bekijk het recept digitaal