- Bewaar

- Bewaar
Bruschetta's met ei en groene asperges
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de eieren 8 min. hard. Laat afkoelen.
-
Snij ondertussen de groene aspergepunten in schuine stukjes (even groot als een sneetje ciabatta).
-
Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Snij de ciabatta in 8 sneetjes. Besprenkel met de olijfolie en bak 5 min. goudbruin aan elke kant in de voorverwarmde oven (de sneetjes moeten krokant zijn).
-
Smelt ondertussen de boter in een pan en stoof de lente-uitjes en de stukjes asperge 3 min. (ze mogen nog krokant zijn). Breng op smaak met de peterselie, zwarte peper en zout.
-
Pel de eieren en prak fijn met een vork. Meng met de ricotta en de stukjes asperge (hou de aspergepunten apart). Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de mengeling over de sneetjes ciabatta. Werk af met de aspergepunten en wat zwarte peper.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de eieren 8 min. hard. Laat afkoelen.
-
Snij ondertussen de groene aspergepunten in schuine stukjes (even groot als een sneetje ciabatta).
-
Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Snij de ciabatta in 8 sneetjes. Besprenkel met de olijfolie en bak 5 min. goudbruin aan elke kant in de voorverwarmde oven (de sneetjes moeten krokant zijn).
-
Smelt ondertussen de boter in een pan en stoof de lente-uitjes en de stukjes asperge 3 min. (ze mogen nog krokant zijn). Breng op smaak met de peterselie, zwarte peper en zout.
-
Pel de eieren en prak fijn met een vork. Meng met de ricotta en de stukjes asperge (hou de aspergepunten apart). Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de mengeling over de sneetjes ciabatta. Werk af met de aspergepunten en wat zwarte peper.