Pompoen-hazelnootburger en tarweslaatje met peer en rodekool
Pompoen-hazelnootburger en tarweslaatje met peer en rodekool

Pompoen-hazelnootburger en tarweslaatje met peer en rodekool

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 52.4 g
Suiker 19 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 13.7 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de rodekool in heel fijne reepjes (bv. met een mandoline). Snij de ongeschilde peren in kleine blokjes.

  4. Meng de appelazijn met het citroensap, 1/3 olijfolie, de honing en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de pompoenburgers 6 à 7 min. op een zacht vuur. Draai af en toe om.

  6. Meng de rodekool, de veldsla en de blokjes peer onder de tarwegraantjes.

  7. Hak de noten grof en strooi over het tarweslaatje. Geef er de yoghurtdressing apart bij. Serveer met de burgers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de rodekool in heel fijne reepjes (bv. met een mandoline). Snij de ongeschilde peren in kleine blokjes.

  4. Meng de appelazijn met het citroensap, 1/3 olijfolie, de honing en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de pompoenburgers 6 à 7 min. op een zacht vuur. Draai af en toe om.

  6. Meng de rodekool, de veldsla en de blokjes peer onder de tarwegraantjes.

  7. Hak de noten grof en strooi over het tarweslaatje. Geef er de yoghurtdressing apart bij. Serveer met de burgers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 52.4 g
Suiker 19 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 13.7 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France Bier Kwak Blond Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal