Pompoenburger met geroosterde groenten en homemade kerriesaus
Pompoenburger met geroosterde groenten en homemade kerriesaus

Pompoenburger met geroosterde groenten en homemade kerriesaus

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 39.6 g
Verzadigd vet 18.5 g
Koolhydraat 90.3 g
Suiker 16.4 g
Vezel 14.9 g
Eiwit 24.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de rode ui in dunne ringen.

  4. Schil de appel en snij in blokjes van ± 2 cm.

  5. Snij de bloemkool in roosjes.

  6. Spoel de kikkerwerwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Laat de ananas uitlekken.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de bloemkoolroosjes en de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie, kruid met peper en zout en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 5 à 8 min. de rode ui toe.

  11. Schik intussen de pompoenburgers op een bakplaat met bakpapier en zet 24 à 26 min. mee in de oven. Draai in de helft van de baktijd eens om.

  12. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de ui, het knoflook en de appel samen met 1 à 2 eetl. water 4 à 5 min.

  14. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken. Overgiet met de kokosmelk en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat nog 15 min. sudderen op een matig vuur. Mix fijn. Meng er de ananas onder en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  15. Meng de gegrilde groenten onder de rijst en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Snij de rode ui in dunne ringen.

  4. Schil de appel en snij in blokjes van ± 2 cm.

  5. Snij de bloemkool in roosjes.

  6. Spoel de kikkerwerwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Laat de ananas uitlekken.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de bloemkoolroosjes en de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie, kruid met peper en zout en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 5 à 8 min. de rode ui toe.

  11. Schik intussen de pompoenburgers op een bakplaat met bakpapier en zet 24 à 26 min. mee in de oven. Draai in de helft van de baktijd eens om.

  12. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de ui, het knoflook en de appel samen met 1 à 2 eetl. water 4 à 5 min.

  14. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken. Overgiet met de kokosmelk en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat nog 15 min. sudderen op een matig vuur. Mix fijn. Meng er de ananas onder en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  15. Meng de gegrilde groenten onder de rijst en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 39.6 g
Verzadigd vet 18.5 g
Koolhydraat 90.3 g
Suiker 16.4 g
Vezel 14.9 g
Eiwit 24.2 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 IPA Amberbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal