Quesadillakrans
Quesadillakrans

Quesadillakrans

40 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1674 kj
Energie 400 kcal
Vet 19.5 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 7.9 g
Vezel 4 g
Eiwit 13.9 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Laat de maïs uitlekken. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in heel fijne blokjes. Meng onder elkaar.

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met enkele druppels limoensap. Snij de rest van de limoen in partjes. Snipper de koriander fijn.

  4. Knip elke wrap in 2 gelijke helften met een keukenschaar. Besmeer elke helft met een beetje fajitasaus. Bestrooi met maïs, paprika, avocado en wat geraspte kaas. Rol op tot hoorntjes.

  5. Leg een dubbelgevouwen vel bakpapier op een vel aluminiumfolie en schik er de hoorntjes op in een cirkel. Vouw de randen van de aluminiumfolie een beetje naar binnen. Bestrooi de hoorntjes met nog een beetje geraspte kaas.

  6. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  7. Dek de krans losjes af met een vel aluminiumfolie en bak 20 min. op een warme barbecue tot de kaas gesmolten is.

  8. Werk de krans af met de koriander en de partjes limoen. Geef er de quesadilladip bij.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de krans 15 min. in een voorverwarmde oven, op 200 °C.

Aperotijd, ook voor jou!

Dit hapje maak je makkelijk vooraf. Zo kan jij samen met je gasten al volop genieten van de apero terwijl de krans op de barbecue staat.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Laat de maïs uitlekken. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in heel fijne blokjes. Meng onder elkaar.

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met enkele druppels limoensap. Snij de rest van de limoen in partjes. Snipper de koriander fijn.

  4. Knip elke wrap in 2 gelijke helften met een keukenschaar. Besmeer elke helft met een beetje fajitasaus. Bestrooi met maïs, paprika, avocado en wat geraspte kaas. Rol op tot hoorntjes.

  5. Leg een dubbelgevouwen vel bakpapier op een vel aluminiumfolie en schik er de hoorntjes op in een cirkel. Vouw de randen van de aluminiumfolie een beetje naar binnen. Bestrooi de hoorntjes met nog een beetje geraspte kaas.

  6. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  7. Dek de krans losjes af met een vel aluminiumfolie en bak 20 min. op een warme barbecue tot de kaas gesmolten is.

  8. Werk de krans af met de koriander en de partjes limoen. Geef er de quesadilladip bij.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de krans 15 min. in een voorverwarmde oven, op 200 °C.

Aperotijd, ook voor jou!

Dit hapje maak je makkelijk vooraf. Zo kan jij samen met je gasten al volop genieten van de apero terwijl de krans op de barbecue staat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1674 kj
Energie 400 kcal
Vet 19.5 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 7.9 g
Vezel 4 g
Eiwit 13.9 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal