Spaghetti alle vongole met venkel en trostomaten
Spaghetti alle vongole met venkel en trostomaten

Spaghetti alle vongole met venkel en trostomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 74.4 g
Suiker 11 g
Vezel 10 g
Eiwit 21.4 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes. Hou enkele plukjes venkelgroen apart voor de afwerking.

  3. Snipper de rode uien fijn.

  4. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel en de rode ui 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de diepgevroren schelpdierensaus toe en verwarm 7 min.

  9. Meng de spaghetti en de tomaten onder de saus.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de plukjes venkel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes. Hou enkele plukjes venkelgroen apart voor de afwerking.

  3. Snipper de rode uien fijn.

  4. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de venkel en de rode ui 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de diepgevroren schelpdierensaus toe en verwarm 7 min.

  9. Meng de spaghetti en de tomaten onder de saus.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de plukjes venkel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 74.4 g
Suiker 11 g
Vezel 10 g
Eiwit 21.4 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal