Trifle met chocomousse en trio van fruit
Trifle met chocomousse en trio van fruit

Trifle met chocomousse en trio van fruit

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 68.4 g
Verzadigd vet 41.1 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 35.7 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 14 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Klop de room stijf.

  3. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf.

  4. Prak de frambozen grof met een vork. Hak de pistachenoten fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  5. Smelt de chocoladecallets au-bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige meng kom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  6. Klop de eidooiers met de suiker tot een gladde massa. Meng er de gesmolten chocolade en de helft van de opgeklopte room onder. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.

  7. Meng de rest van de opgeklopte room onder de vanillesuiker en de mascarpone.

  8. Verdeel een beetje mascarponecrème over de dessertglazen. Lepel er een laagje geplette frambozen op en bedek met een beetje chocomousse. Bedek opnieuw met een laagje mascarponecrème. Lepel er de blauwe bessen over, daarna de granaatappelpitjes en ten slotte de gehakte pistachenoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Klop de room stijf.

  3. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf.

  4. Prak de frambozen grof met een vork. Hak de pistachenoten fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  5. Smelt de chocoladecallets au-bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige meng kom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  6. Klop de eidooiers met de suiker tot een gladde massa. Meng er de gesmolten chocolade en de helft van de opgeklopte room onder. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.

  7. Meng de rest van de opgeklopte room onder de vanillesuiker en de mascarpone.

  8. Verdeel een beetje mascarponecrème over de dessertglazen. Lepel er een laagje geplette frambozen op en bedek met een beetje chocomousse. Bedek opnieuw met een laagje mascarponecrème. Lepel er de blauwe bessen over, daarna de granaatappelpitjes en ten slotte de gehakte pistachenoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 68.4 g
Verzadigd vet 41.1 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 35.7 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 14 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal