- Bewaar

- Bewaar
Trifle met chocomousse en trio van fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Klop de room stijf.
-
Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf.
-
Prak de frambozen grof met een vork. Hak de pistachenoten fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Smelt de chocoladecallets au-bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige meng kom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Klop de eidooiers met de suiker tot een gladde massa. Meng er de gesmolten chocolade en de helft van de opgeklopte room onder. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
-
Meng de rest van de opgeklopte room onder de vanillesuiker en de mascarpone.
-
Verdeel een beetje mascarponecrème over de dessertglazen. Lepel er een laagje geplette frambozen op en bedek met een beetje chocomousse. Bedek opnieuw met een laagje mascarponecrème. Lepel er de blauwe bessen over, daarna de granaatappelpitjes en ten slotte de gehakte pistachenoten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Klop de room stijf.
-
Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf.
-
Prak de frambozen grof met een vork. Hak de pistachenoten fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Smelt de chocoladecallets au-bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige meng kom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Klop de eidooiers met de suiker tot een gladde massa. Meng er de gesmolten chocolade en de helft van de opgeklopte room onder. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
-
Meng de rest van de opgeklopte room onder de vanillesuiker en de mascarpone.
-
Verdeel een beetje mascarponecrème over de dessertglazen. Lepel er een laagje geplette frambozen op en bedek met een beetje chocomousse. Bedek opnieuw met een laagje mascarponecrème. Lepel er de blauwe bessen over, daarna de granaatappelpitjes en ten slotte de gehakte pistachenoten.