Vlaamse stoverij
Vlaamse stoverij

Vlaamse stoverij

2 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 16.3 g
Eiwit 59.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 5 min.)

  4. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snij de uien in grove stukken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een stoofpot en bak de stukken vlees ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  8. Voeg de grofgesneden uien toe en kruid met de tijm, het blaadje laurier, peper en zout.

  9. Giet er de hete bouillon over en het flesje bier. Dek af en laat 1 u. 30 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  10. Smeer de boterhammen in met de mosterd en leg ze op het vlees. Laat nog ± 30 min. verder garen. Roer de boterhammen op het einde door de saus tot ze gebonden is. Voeg eventueel nog wat instantsausbinder toe. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met frietjes en een slaatje van veldsla en witloof.

Tip

Maak de stoofpot een dag vooraf klaar, dan is hij nog lekkerder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 5 min.)

  4. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snij de uien in grove stukken.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een stoofpot en bak de stukken vlees ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  8. Voeg de grofgesneden uien toe en kruid met de tijm, het blaadje laurier, peper en zout.

  9. Giet er de hete bouillon over en het flesje bier. Dek af en laat 1 u. 30 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  10. Smeer de boterhammen in met de mosterd en leg ze op het vlees. Laat nog ± 30 min. verder garen. Roer de boterhammen op het einde door de saus tot ze gebonden is. Voeg eventueel nog wat instantsausbinder toe. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met frietjes en een slaatje van veldsla en witloof.

Tip

Maak de stoofpot een dag vooraf klaar, dan is hij nog lekkerder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 16.3 g
Eiwit 59.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bastide du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages Chusclan

Bekijk het recept digitaal