De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Eigen merken worden duurzamer

Colruyt gaat volop voor het verduurzamen van de producten van zijn eigen merken. Twee mooie voorbeelden zijn de Graindor-koffies die we zelf branden en de cacao die we verwerken in de producten van Boni Selection en Everyday. Zo kan je daar gerust van genieten, natuurlijk voor de laagste prijzen.

Op weg naar 100 % duurzame koffie

Colruyt is de enige distributeur in België met een eigen koffiebranderij. We kopen bonen uit de hele wereld. Door al onze koffies te verduurzamen, betrekken we een maximum aan kleine landbouwers.

Welke labels? Naast Bio en Fairtrade kiezen we voor de duurzame UTZ- en Rainforest Allicance-certificaties. Die garanderen ons dat er in de plantages goede arbeidsomstandigheden voor de boeren zijn. En dat ze respectvol omgaan met de biodiversiteit.

Bijna 100 % gecertificeerde koffies: voor onze originekoffies van Graindor en voor de koffiemengelingen hebben we bijna uitsluitend koffiebonen met een certificaat. Er zijn maar 2 koffies waarvoor we momenteel geen certificaat hebben, maar ook daar zoeken we naar een oplossing.

Producten met duurzame cacao

Chocoladerepen en -tabletten, ijsjes, koekjes, wafels met chocolade, chocoladepudding … Bijna alle producten met cacao van Boni Selection dragen nu het UTZ-label. Dat label garandeert een duurzame cacaoteelt met respect voor mens en milieu. In het assortiment van Boni Selection en Everyday zitten 220 producten die cacao bevatten. 210 daarvan dragen het duurzaamheidslabel UTZ. De andere producten met cacao hebben een Fairtrade- of Bio-label.

Waarom UTZ? Omdat het certificaat zich inzet voor sociale, ecologische en economische verbeteringen aan de productie van cacao. Zo bieden de initiatiefnemers van UTZ opleidingen en ondersteuning aan boeren over het beheer van plantages, teelttechnieken, veilige werkomstandigheden en de impact op het milieu. Als de boeren die principes volgen, krijgen ze het label.

Met het verduurzamen van onze eigen merken dragen we ook bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

   

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER