De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Evenwichtiger eten: Colruyt helpt je op weg

Minder suikers en verzadigde vetten, meer vezels … Bij Colruyt hebben we aandacht voor evenwichtige voeding. Zo werken we voortdurend aan een evenwichtigere samenstelling van de voedingsproducten van onze eigen merken Everyday en Boni Selection. Hieronder vind je de resultaten voor verschillende productgroepen. Bovendien hebben we aandacht voor evenwichtige recepten en weekmenu’s. Die vind je in onze folders, kookboeken, maaltijdboxen, kookvideo’s ...  Zo kan je gerust bij ons winkelen, natuurlijk voor de laagste prijzen.

Everyday en Boni Selection: stap voor stap naar evenwichtigere producten

Zo maken we onze producten evenwichtiger

Onze voedingsdeskundigen en kwaliteitsverantwoordelijken nemen voortdurend de voedingsproducten van Everyday en Boni Selection onder de loep. Waar mogelijk verbeteren we de samenstelling.

 • Dat doen we door de hoeveelheid verzadigde vetten, suikers en zout te verminderen. Of we proberen het vezelgehalte te verhogen. Dat is niet altijd makkelijk, want die stoffen hebben soms ook andere functies. Zo zorgt de suiker in speculaas voor de hardheid of voor de bewaring in confituur.
 • Bij bereide maaltijden checken we ook de grootte van de porties en de verhouding tussen groenten, vlees en koolhydraten.

De smaak blijft even goed

 • We doen de aanpassingen aan onze producten beetje bij beetje, zodat er nauwelijks gevolgen zijn voor de smaak.
 • Smaakpanels van klanten en medewerkers beoordelen onze producten. Zo zijn we zeker dat de nieuwe samenstelling even lekker is. En zo zorgen we stap voor stap voor evenwichtige producten.

Alle recepten worden gecontroleerd

 • Elk recept dat ons kookteam samenstelt, wordt gecheckt door een team van diëtisten.
 • De diëtisten houden rekening met de voorschriften uit de nieuwe Voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven: genoeg groenten, afwisseling tussen vlees, vis en veggie en zo veel mogelijk pure ingrediënten.
 • Voedingswaarden bij elk recept: in een tabel bij de recepten staan de calorieën, de hoeveelheid koolhydraten (en suikers), vezels, zout, vetten (en verzadigde vetzuren) en eiwitten.

Zo maken we onze recepten evenwichtiger

 • Voldoende groenten: voor warme maaltijden zorgen we voor een portie van 200 g groenten.
 • Vlees, vis en veggie: in onze weekmenu’s zorgen we voor een evenwicht tussen verschillende vleessoorten (met een beperking van te vette soorten), vis, eieren en veggie.
 • Variëren met koolhydraten: in onze recepten vind je aardappelen, rijst, couscous, granen, brood …  We kiezen zo veel mogelijk voor volkorenproducten.
 • Zuinig met vetstoffen: waar mogelijk vervangen we volle zuivelsoorten door magere varianten (magere melk, magere kaas, lichte room …). Ook met olie, boter, margarine … overdrijven we niet.
 • Pure ingrediënten: we werken vaak met pure ingrediënten in plaats van bewerkte producten.

 

Met onze aandacht voor evenwichtige voeding, recepten, weekmenu’s … dragen we ook bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Print

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER