Zo maken we onze recepten evenwichtiger

duurzaamheid_evenwichtiger_eten_voedingsdriehoek_nl.jpg

Alle recepten worden gecontroleerd

  • Elk recept dat ons kookteam samenstelt, wordt gecheckt door een team van voedingsdeskundigen.
  • De voedingsdeskundigen houden rekening met de voorschriften uit de Voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven: genoeg groenten, afwisseling tussen vlees, vis en veggie en zo veel mogelijk pure ingrediënten.
  • Voedingswaarden bij elk recept: in een tabel bij de recepten staan de calorieën, de hoeveelheid koolhydraten (en suikers), vezels, zout, vetten (en verzadigde vetzuren) en eiwitten.
duurzaamheid_evenwichtiger_eten_recept.jpg

Zo maken we onze recepten evenwichtiger

  • Voldoende groenten: voor warme maaltijden zorgen we voor een portie van 200 g groenten.
  • Vlees, vis en veggie: in onze weekmenu’s zorgen we voor een evenwicht tussen verschillende vleessoorten (met een beperking van te vette soorten), vis, eieren en veggie.
  • Variëren met koolhydraten: in onze recepten vind je aardappelen, rijst, couscous, granen, brood …  We kiezen zo veel mogelijk voor volkorenproducten.
  • Zuinig met vetstoffen: waar mogelijk vervangen we volle zuivelsoorten door magere varianten (magere melk, magere kaas, lichte room …). Ook met olie, boter, margarine … overdrijven we niet.
  • Pure ingrediënten: we werken vaak met pure ingrediënten in plaats van bewerkte producten.